Србија

Трагичан крај потраге

Рониоци 72. бригаде за специјалне операције заједно са припадницима ронилачке јединице Жандармерије и припадницима Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова пронашли су јутрос беживотно тело заставника Мијодрага Тошковића који је приликом јучерашње реализације редовних вежбовних активности десантирања из хеликоптера на водену површину нестао у каналу Дунав-Тиса-Дунав.

Старији водник Бранко Војводић, који је јуче тешко повређен, превезен је на Војномедицинску академију у Београду где је синоћ оперисан. Након операције налази се на интензивној нези.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић формирао је комисију за испитивање догађаја, која има задатак да сагледа све околности и утврди узрок његовог настанка.

Стручне комисије за испитивање догађаја формирали су и командант Ратног ваздухопловства и ПВО и командант 72. бригаде за специјалне операције.

На лице места изашли су представници Вишег јавног тужилаштва у Панчеву и овлашћена службена лица војне полиције.

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић упутили су телеграме саучешћа породици страдалог припадника 72. бригаде за специјалне операције.

Заставник Мијодраг Тошковић рођен је 1980. године на Цетињу. У професионалној служби у Војсци Србије био је од 2000. године. Више пута је одликован и награђиван за резултате у служби. Био је ожењен и отац троје деце.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Подсетимо, Министарство одбране саопштило је да је током реализације редовне обуке скакања из хеликоптера на водену површину канала Дунав-Тиса-Дунав, у реону војног комплекса „Орешац“, јуче око 12.15 сати тешко повређен један подофицир 72. бригаде за специјалне операције, док је за другим подофициром, након пада трајала потрага, све до данас.

Министарство одбране саопштило је да је током реализације редовне обуке скакања из хеликоптера на водену површину канала Дунав-Тиса-Дунав, у реону војног комплекса „Орешац“, данас око 12.15 сати тешко повређен један подофицир 72. бригаде за специјалне операције, док се за другим подофициром, након пада у воду, и даље трага.

Извор: Блиц