Свет

УКРАЈИНА НА КОЛЕНИМА! Руси уништили највећу електрану, стотине хиљада људи без струје широм земље!

Русија је јутрос дроновима напала Трипилску термоелектрану у Кијевској области, најмоћнију електрану у региону, јаваљу руски и украјински медији.

Према прелиминарним информацијама, повређених није било.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како пише руски новинар Јуриј Подољака, ситуација у термоелектрани је веома озбиљна. По нашем доласку тамо је избио пожар, а на локалним јавним страницама пишу о затварању аутопута који обилази Трипилску термоелектрану са обе стране.

Подсетимо, у августу 2023. украјински Центеренерго је на свом сајту званично објавио да је овај објекат 100% опремљен средствима заштите од гранатирања.

Русија напала инфраструктурне објекте у Харкову, 200.000 без струје

Русија је током јутра извршила напад на цивилну инфраструктуру у украјинском граду Харкову и Харковском региону, због којег је више од 200.000 корисника остало без струје, саопштиле су украјинске власти.

У граду се догодила серија експлозија, након што су руске снаге ракетним системима С-300 извршиле удар на Харков, преноси Укринформ.

Према речима начелника Харковске војне области Олеха Синехубова, руске снаге су извршиле најмање 10 удара на виталну инфраструктуру града Харкова и региона, а забележени су нестанци струје.

– Руски напад на источни украјински регион Харков прекинуо је струјну конекцију са више од 200.000 потрошача данас – рекао је Алексиј Кулеба, заменик шефа кабинета украјинског председника на Телеграму.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ