Русија

УЗБУНА У РУСИЈИ: Наређена хитна евакуација

У Оренбуршкој области и даље је напета ситуација због поплава које су задесиле део земље. Из кабинета градоначелника саопштено је да се у Оренбургу огласила узбуна за опасност и да сви који се налазе у зони могућих поплава морају одмах да се евакуишу.

„У 10.40 (8.40 по московском времену) у Оренбургу се огласила сирена. У регионалном центру на снази је ванредно стање. Ниво воде у реци Урал у граду приближава се опасном нивоу и у осам часова износи 897 центиметара. Сви који се налазе у зони могућих поплава морају одмах да се евакуишу“, наводи се у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је јављено из кабинета градоначелника, у зони поплава налазе се викенд насеља у поплавним равницама Урала и Сакмаре.

С тим у вези, регионална влада саопштила је да је у 73 насеља Оренбуршке области и 29 пољопривредних заједница поплављено 10.327 кућа и 12.821 баштенска парцела.

Како се прецизира у саопштењу, у Орску је поплављено 6.995 кућа са баштенским парцелама, као и да је из њих евакуисано 2.493 људи, међу којима је 797 деце. У Оренбургу у поплављеној зони има 1.517 кућа и 5.247 кућних парцела, а у наредна 24 сата у зони могућих поплава наћи ће се већи број градских подручја.

Подсетимо, у поплавама које су у петак захватиле територију Орска, након пуцања бране, која је штитила град од реке Урал, три особе су погинуле. У недељу је регионална влада саопштила да је више од четири хиљаде људи евакуисано из зоне поплава у Оренбуршкој области. У самом граду Оренбургу, као и широм области, на снази је ванредна ситуација.

Извор: Медији