Србија

ВАНРЕДНА СЕДНИЦА ВЛАДЕ СРБИЈЕ: Вучић саопштио трагичне вести о малој Данци

Седница Владе Србије којој присуствује и председник Александар Вучић почела је данас у Палати Србија око 10.00 часова.

Вандредној седници присуствују и председница Народне скупштине Ана Брнабић, министри, људи из безбедносног сектора, војске и полиције као и директори јавних предузећа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На седници је разматран акциони план и начини на који ће држава да одговори на притиске настале на Београд када је реч о Косову и Метохији и Републици Српској, као и друге регионалне и економске теме.

„Имам лоше вести, полиција је ухапсила два лица која су извршила убиство мале Данке и признали су то дело“, рекао је председник Србије Александар Вучић на ванредној седници Владе у палати Србија.

Он је додао да их полиција одводи до места где се налази тело детета.

„Хвала полицији на великом труду и на ангажману“, додао је он.

„Неколико важних ствари имамо о којима морамо данас да се договоримо. Имамо тешке и важне задатке пред нама. Оформите тимове за садејство наших снага.

Данас имамо наставак разговора у Бриселу. Ми смо за то припремљени али не можемо да очекујемо било шта добро нажалост. Све то у Бриселу претворило се у упакивање и стављање машнице на криминалне акте Аљбина Куртија.

За све то је потребно да се добије српска сагласност, а ми у томе нећемо да учествујемо. Позиција нашег народа биће све тежа, али увек ћемо бити уз свој народ. Ти проблеми ће се наставити и њих можете да рачунате као сталне, јер ће Курти своју агресију против српског народа наставити. Европа и Америка ће наставити своје гласно ћутање, а сви остали немају утицај на приштинске власти“, рекао је председник Вучић.

„Овај разговор ће бити најважнији и мислим да ће се Французи за то припремити. Са мном ће ићи Синиша Мали. јер смо се спремили за различите теме. Једна од тема је наменска индустрија. Србија неће ниједну своју фабрику да прода некоме“, рекао је Вучић.

„Тражим од вас да хитно оформите тим који ће да се бори. Ми немамо никакву шансу“, рекао је он везано за КиМ и додао да Приштини „не пада на памет“ да формира ЗСО.

„Зато припремите тим који ће тиме да се бави, обавестите све о ставу Србије и разговарајте, а ја ћу да разговарам са Макроном и најмање 10 европских лидера. Важно је да разговарамо, а не верујем да ћемо успети.“.

„Оно што нам остаје јесте да се боримо. Ово усвајање резолуције није фер“, рекао је мислећи на Резолуцију о Сребреници.

„Тражим од вас да се ангажујете на спољнополитичком плану највише, да се борите. Тамо где имамо земље где мислимо да можемо да разгоаварамо, највиже афричке лично ћу да зовем председнике тих земаља. Крените у припреме за свеокупни и политички и народни сабор који ћемо да имамо 5. и 6. са Републиком Српском. Србија ће увек да поштује територијални интегритет Републике Српске и 11. је тај одлучујући дан. Између 25. и 30. ће бити гласање у Генералној скупштини УН“, објаснио је он.

„11. ће бити коначна, одлучујућа одлука у Савету Европе. Мислим да и даље малу шансу имамо и зато тражим од вас да се борите снажније него икада. Молим вас да се посветите томе, то је за нас од пресудног значаја. Биће ту и чанице ЕУ које су признале Косово, а сигуран сам да можемо да обезбедимо да не гласају позитивно“, рекао је Вучић.

Ванредној седници присуствују и председница Народне скупштине Ана Брнабић, министри, као и људи из безбедносног сектора, војске и полиције и директори јавних предузећа, потврђено је Танјугу у Влади Србије.

Извор: Танјуг