Русија

ВАНРЕДНО СТАЊЕ У РУСИЈИ: Овај град на удару (ВИДЕО)

Из кабинета градоначелника саопштено је да је поплављено 2.556 домаћинстава, 6.886 баштенских парцела, евакуисано је 4.208 људи, док се у центрима за привремени боравак налази 427 људи

У граду Орск, у Оренбуршкој области Русије, на југу планине Урал, поплављено је око 600 кућа након пуцања бране. Власти настављају са активном евакуацијом становништва из поплављених у безбеднија подручја, саопштило је данас руско Министарство за ванредне ситуације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Вода наставља да тече у такозвани стари део града Орске, где се налази углавном приватни сектор. У овом тренутку је поплављено око 600 кућа у девет улица“, наводи се у саопштењу.

Из кабинета градоначелника саопштено је да је поплављено 2.556 домаћинстава, 6.886 баштенских парцела, евакуисано је 4.208 људи, а да се у центрима за привремени боравак налази 427 људи.

Више од 530 припадника Министарства за ванредне ситуације Русије учествује у отклањању последица пуцања бране и пружању помоћи становништву.

Локалне власти су и пре пробоја воде позвале становнике да се што пре евакуишу због опасности од поплаве целог стамбеног дела старог града.

Поплављени енергетски објекти у Орску су искључени и уведено је ванредно стање, као и у целој Оренбуршкој области.

Подсетимо, у граду Орску у Оренбуршкој области пукла је брана која је штитила град од реке Урал. Наређена је масовна евакуација људи из области где се налази неколико села која су у зони поплава.

У зони поплаве се налази више од десет хиљада људи и четири хиљаде кућа, саопштено је из кабинета градоначелника Орска за „РИА Новости“.

Извор: РИА