Издвајамо Православље

ВЕЧЕРЊОМ МОЛИТВОМ ПОБЕДИТЕ НЕСАНИЦУ: Не дајте да вас обмањују фармаколошким средствима

Pixabay.com

Како се верује, најјачи утицај на човека има православна вечерња молитва пред спавање, јер је човек тада најопуштенији. И тада би требало његове мисли да буду упрте само према Богу, Оцу небеском.

Такође, молитве треба изговарати свако вече, а не само када смо у стањима стреса, туге и других негативних осећања, па посежемо за молитвом као пилулом за спавање. Будимо захвални и онда када нам је добро и када спавамо мирно и спокојно. Помолимо се на крају дана не само за нас, већ и све ближње, па и непријатеље наше. И видећете, тај осећај спокоја пратиће нас увек, док год се будемо држали молитве.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

1. Молитва Светог Макарија Великог

Господе, Боже наш, што сагреших овогадана речју, делом и мишљу, опрости ми као добар и Човекољубац.Миран и спокојан сан дај ми, пошаљи ми Ангела Свога, чувара,који ме заклања и чува од свакога зла. Јер си Ти чувар душаи тела наших, и Теби славу узносимо, Оцу и Сину и СветомеДуху, сада и свагда и у веке векова. Амин.

2. Молитва Господу Исусу Христу

Господе Исусе Христе, Сине Божији, ради молитава Пречасне Мајке Твоје и бесплотних Ангела Твојих иПророка и Претече и Крститеља Твога, и Богоречитих Апостола,светлих и добропобедних Мученика, преподобних и богоносних Отаца, и свих Светих, избави ме од садашње напасти бесовске.О, Господе мој и Творче, Који не желиш смрт грешнику негода се овај обрати и жив буде, подај обраћење и мени сиротоми недостојном, отми ме из чељусти пагубне змије која је зинулада ме прогута и сведе у ад живог. О, Господе, мој, утехо моја,који си се ради мене сиротог обукао у трошно тело, ишчупајме из беде и подај утеху сиротој души мојој. Усади у срцемоје да творим заповести Твоје и да оставим дела зла и задобијемблаженства Твоја, јер се у Тебе уздам, Господе, спаси ме.

3. Молитва Мајци Божијој

Добра Мајко, доброга Цара, пречиста иблагословена Богородице Марија, милост Сина Твога и Бога нашегизлиј на моју страсну душу, и молитвама својим упути ме надела добра, да остало време живота свога, проведем без порокаи Тобом Рај нађем, Богородице Дјево, једина чиста и благословена.

4. Молитва ангелу чувару

Ангеле Христов, чувару мој Свети, и покровитељудуше и тела мога, све ми опрости што год сагреших у данашњемдану, и од сваког лукавства непријатељског ми противника избавиме, да не би никаквим грехом разгневио Бога свога, но молисе за мене грешног и недостојног слугу, да ме покажеш достојнадоброте и милости Свете Тројице, и Мајке Господа мога ИсусаХриста, и свих Светих! Амин.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Opanak.net