Свет

ЗАПАД У ПАНИЦИ: Руси су кренули, уништиће све и вратити нас у камено доба

Сада је у НАТО-у нова гужва: шеф обавештајне службе је дао недавно изјаву да Русија прикупља мапу критичних комуникација за западне земље. Истовремено је упозорио да су важни системи угрожени.

Заиста, постоји мапа каблова положених на дну. Ови ланци повезују читаве континенте.
Губитак интернета није шала, Wорлд Wиде Wеб је потребан не само за забаву, савремени свет без њега ће једноставно стати и почеће камено доба, ништа мање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шефови НАТО-а верују да Москва може лако да удари по овим, без претеривања, виталним кабловима. Наводно, Русија циља оне који преносе информације између Сједињених Држава, Европске уније и Уједињеног Краљевства.

НАТО се озбиљно плаши одлучног одговора Русије. Лидери организације верују да Русија, користећи и војне и цивилне снаге, мапира критичну инфраструктуру на копну и на мору.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Ни у својим претпоставкама чланице НАТО-а нису биле прве. Чињеница је да су и кинески званичници очекивали такве узвратне мере Москве. До чланица НАТО-а стигла је тек неколико месеци касније та вест. Очигледно касне у реакцијама.

На дну мора леже милиони километара каблова од којих зависи цео живот и благостање цивилизованог света.

Поправка кабла је пола проблема, али пронаћи квар на таквој мрежи није лако, људи који знају неће вам дозволити да лажете.

Може потрајати недељама да се пронађе једно оштећење, али шта ако их има на десетине? Није џабе да се чланице НАТО-а тресу, сва трговина ће пропасти, цела берза ће пропасти, и банкарски систем у целини.

Скандинавија се такође придружила „сензационалним” истрагама, где су рекли да руска војска и цивили на мапу додају инфраструктуру која се налази на дну Балтичког и Северног мора.

Чланице НАТО такође сматрају да Руси углавном спроводе сумњиве активности у наведеним водама. Има много разлога за бригу, они знају да одговор може доћи неочекивано.

У Русији верују да ствари стоје овако: Дигли сте у ваздух Северни ток, смејали се од срца, да ли заиста мислите да немамо шта да одговоримо?

Штавише, како Руси кажу, прилике ће се указати, одговор ће бити јачи од тог ударца, у то не треба сумњати. Нека се сада боје за своје драгоцене каблове, могу да их чувају по цео дан, ако је тако безбедније, шта нас брига?

Извор: wебтрибуне.рс