Регион

АПОКАЛИПТИЧНИ ПРИЗОРИ У ХРВАТСКОЈ: Одјекнуло неколико експлозија, сирене завијају градом (ВИДЕО)

Олуја праћено јаком кишом, грмљавином, понегде и градом и појачаним ветром протутњала је послеподне широм карловачке регије.

На неким подручјима попут Крњака забележен је град, а негде и јак ветар. Ветар је ломио гране на дрвећу у центру Карловца, код Дома пензионера. Карловачке улице пуне су воде, од Шварче и кружног тока код КТЦ-а до Сењске улице, пише Радио Мрежница.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подруми у деловима града попут Баније пуни су воде, а из шахтова избија смрад, јављају грађани.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Гром је запалио кућу и дошло до низа експлозија

КаПортал јавља да су велике количине падавина у мало времена проузроковале бујице на многим саобраћајницама на подручју Карловца, поплављени су подвожњак на Раковцу и паркиралиште у Крлежиној.

Током невремена на Борлину је гром ударио у кућу и изазвао пожар. Током гашења, дошло је до више експлозија непознатог експлозивног средства и том приликом је један ватрогасац повређен.

– Повређеног ватрогасца хитна помоћ је пребацила у ОБ Карловац. За сада не знамо степен повреда. Уколико буде потребно и хеликоптер је у приправности да га пребаци у Загреб, ако буде потребно – рекао је заповједник ЈВП Карловац Мирослав Раде за Карловачки.хр.

Градом одјекују сирене, интервентне службе су на терену. У подвожњаку на Раковцу има аутомобила који су остали у води, град је падао у више делова града.

Дубовац и Борлин немају струје, а претпоставља се да су искључени из мреже због пожара на кући која се запалила после удара грома. На терену су ватрогасци и гасе пожар. На солитеру на Раковцу ветар је однео део крова који је још у изради.

Из Водовода и канализације позивају на опрез на критичним тачкама у граду.

„Систем одвода не може хидраулички у целости да прихвати ове изнимно велике количине падавина. Посебно је критична деоница Раковац, код надвожњака према Грабрику, где је велика количина воде на саобраћајници и упозоравају се возачи да не користе тај правац. Такође и друге улице и паркиралишта су под водом. У току је означавање таквих локација знаковима упозорења. Све расположиве службе су на терену“, јавили су.

Извор: Индеx

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ