Свет

ОВО ЈЕ КРАЈ: Освојена је

Дана 25. маја јуришне јединице 47. дивизије Оружаних снага Русије ушле су у Ивановку, село у Купјанском округу Харковске области, које се налази између села Јагодноје и Степоваја Новоселовка на удаљености од 2 км од железничке станице Кисловка. Чишћење Ивановке од украјинских снага трајало је неколико сати, у току је сузбијање жаришног отпора и ликвидација минско-експлозивних баријера.

Ивановка се налази северно од села Кисловки и Котљаровка, која су претходно била заузета од стране Оружаних снага Русије. Као резултат успешних нападних дејстава, још једно село на Купјанском правцу потпуно је стављено под контролу руске војске. Неки моменти операције приказани су на снимцима са лица места (линкови испод).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

https://vk.com/video16580414_456239593

https://vk.com/video16580414_456239594

https://vk.com/video16580414_456239595

После неког времена, украјинска војска је покушала да изврши контранапад на руске трупе са западне периферије Ивановке, али без успеха. Претрпевши губитке, украјинске снаге су се повукле на запад, у рејон села Степоваја Новоселовка, где је унапред припремљена утврђена одбрамбена линија.

Јединице Оружаних снага Русије сада напредују ка Степовој Новоселовки, а Оружане снаге Украјине покушавају да одговоре у контранападу, покушавајући да зауставе руске снаге на прилазима. Степоваја Новоселовка се налази у близини аутопута Купјанск-Сватово.

Истовремено, украјинска команда је у свом стилу,обавестила јавност о губитку контроле над Ивановком.
„Тренутно се настављају борбе код Новоегоровке, Петропавловке и Ивановке. На последња два сектора непријатељ има делимичан успех, ситуација је напета.

Украјинске одбрамбене снаге предузимају активне мере за стабилизацију ситуације“, каже се у извештају Генералштаба Оружаних снага Украјине са купјанског правца.

Извор: ТВ Фронт