Русија

ПОТРЕС У РУСИЈИ: Смењен је

Руски председник предложио је да Сергеј Лавров поново обавља функцију шефа дипломатије, док ће нова позиција Николаја Патрушева бити накнадно саопштена

Председник Русије Владимир Путин предложио је Андреја Белоусова за новог министра одбране, јавила је агенција „РИА Новости“, а Путин је своје предлоге упутио Савету Федерације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тим поводом огласио се и портпарол Кремља Дмитриј Песков који је рекао да је председник Путин номиновао Белоусова за место министра одбране јер тај ресор треба да буде апсолутно отворен за иновације, увођење свих напредних идеја и стварање услова за привредну конкурентност.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Веома је важно да се економија блока уклопи у привреду земље и да буде у складу са динамиком садашњег тренутка“, нагласио је Песков.

Герасимов остаје начелник Генералштаба

Портпарол Кремља је истакао да неће бити промена у самом врху руског Генералштаба, а начелник Валериј Герасимов наставиће да обавља ову функцију.

„Што се тиче војне компоненте (у раду Министарства одбране Русије), ово именовање (Андреја Белоусова на место министра одбране) ни на који начин неће променити садашњи координатни систем. Војна компонента је увек била прерогатив начелника Генералштаба и он ће наставити своје активности. У том погледу за сада се не предвиђају никакве промене“, рекао је портпарол Кремља.

Лавров остаје шеф дипломатије

Такође, руски председник поново је предложио Сергеја Лаврова за министра спољних послова Русије.

Путин је предложио разрешење Николаја Патрушева дужности секретара Савета безбедности Русије и именовање на његову позицију Сергеја Шојгуа.

Дмитриј Песков рекао је да ће Шојгу на месту секретара Савета бити заменик председника у комисији за војну индустрију и додао да ће Кремљ накнадно објавити која ће бити нова позиција Патрушева.

Предложено је и поново именовање Сергеја Наришкина за директора руске Спољне обавештајне службе, као и да директор Федералне службе безбедности (ФСБ) Русије остане Александар Боритников, а да функцију министра унутрашњих послова и даље обавља Владимир Колоколцев.

За министра правде предложен је Константин Чујченко, а за министра за цивилну одбрану, ванредне ситуације и помоћ у катастрофама Александар Куренков.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ