Свет

РУСИ СЕ ХИТНО ОГЛАСИЛИ: Није Путин! Овај човек ускоро започиње највећи хорор у Украјини?!

Фото: Фејсбук принтскрин

Кијевски режим припрема талас великих репресија у Украјини како би застрашио све који доводе у питање легитимитет Володимира Зеленског, изјавио је копредседавајући координационог савета за интеграцију нових региона Владимир Рогов за Спутњик.

– Не само што ће се Зеленски држати за власт, већ ће и повећати степен репресије. На територији под његовом контролом већ је одобрен талас великих репресија како би се потпуно угушило свако неслагање и уплашили сви који доводе у питање легитимитета Зеленског – рекао је Рогов.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, модел западне демократије лицемерно прикрива диктатуру и хаос у привремено окупираним јужним руским земљама.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Зеленски је опседнут влашћу и суперпрофитом који му обезбеђује останак на власти наставком борбених дејстава. Зеленски ће наставити да се обогаћује од смрти људи и од људске туге све док не ослободимо локално становништво од овог окупационог и нелегитимног режима – нагласио је Рогов.

Председнички мандат Зеленског истекао је 20. маја. Како је раније саопштио стални представник Русије при УН Василиј Небензја, од 21. маја Зеленски губи легитимитет.

Председнички избори у Украјини требало је да се одрже 31. марта 2024. године, а инаугурација новоизабраног шефа државе у мају. Гласање је отказано, а као разлог наведено је ратно стање у земљи и општа мобилизација. Зеленски је изјавио да сада „није право време за изборе“, истакавши да на ово питање треба ставити тачку.

Извор: Информер