Русија

Ухапшени чувени руски генерал

Ухапшен високи званичник руског Министарства одбране Јуриј Кузњецов, јавља Раша тудеј.

Портпаролка Истражног комитета Руске Федерације Светлана Петренко је рекла да је Главна истражна управа Истражног комитета Русије покренула кривични поступак против Кузњецова и да се он сумњичи за примање мита у великом износу, преноси Интерфакс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кузњецову је одређен притвор. Он је био на функцији начелника Главне кадровске управе Министарства одбране Русије и по чину је генерал-потпуковник.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Истрага је утврдила да је Кузњецов у периоду 2021-2023. године, као начелник Осмог директората Генералштаба Оружаних снага Русије, „примио мито од представника комерцијалних структура за обављање одређених радњи у њихову корист“.

Током претреса осумњиченом су одузета новчана средства у рубљама и страној валути у износу већем од 100 милиона рубаља, златници, колекционарски сатови и луксузни предмети, навела је Петренко.

Крајем прошлог месеца заменик министра одбране Русије Тимур Иванов ухапшен је под оптужбом да је примио мито од милијарду рубаља.

Иванов, који је био задужен за војно-градјевински комплекс, терети се да је починио кривично дело када је ступио у контакт са трећим лицима ради примања мита у посебно великим размерама, у виду пружања услуга приликом обављања послова за потребе министарства.

Извор: Б92.нет/Танјуг/Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ