Свет

ЗАПАД У ПАНИЦИ: Шта су то Руси лансирали?

Сједињене Државе не могу да схвате шта Русија покушава да постигне лансирањем све више истраживачких сателита у свемир.

Чини им се да Русија то намерно ради да би орбиту заситила сателитима за осматрање или још горе, за уништавање других објеката, пишу руски медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према њиховим речима, Русија је 16. маја са космодрома Плесецк послала у свемир тренутно неидентификовано антисателитско оружје и лансирала га у ниску Земљину орбиту.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Занимљиво је да се овде налази сателит америчке владе. Осим тога, ту су стационирани и други сателити европских држава.

У том контексту, Пентагон је дао хитну изјаву и оптужио Русију за милитаризацију свемира. Штавише, овде се увукла и Кина, што је изазвало буру негодовања у светској заједници. САД намерно подижу ниво напетости како би изазвале још једну трку у наоружању.

Тренутна ситуација у свету им не иде у прилог и то гура Американце на радикалне мере. Такође су послали оружје у свемир. Али свима је речено да је ово у одбрамбене сврхе, а не за напад. Само се Русија спрема да нападне стране сателите како би орбиту подредила својим интересима.

Импресивна констелација сателита коју Американци поседују даје им могућност да врше даноноћно извиђање и добијају најажурније информације. Али истовремено им није обезбеђена адекватна заштита од уништења. Русија је неколико корака испред у том погледу и може да створи моћно оружје способно да неутралише све претње из свемира.

Сједињене Америчке Државе савршено разумеју да је Русија способна да створи било које средство противдејства.

Како руски медији пишу, САД су се хвалиле Абрамсима, а чим су стигли на бојно поље, одмах су почели да горе од напада из бацача граната и беспилотних летелица.

Сада ће државе које су успеле да их набаве добро размислити да ли је то уопште вредело?! Остали, који су тек планирали да склопе уговоре о снабдевању, оштро су променили намере и одлучили да за сада одустану од куповине Абрамса.

Извор: Wебтрибуне.рс