Свет

ЗАХАРОВА СМРЗЛА ЗАПАД: Разговарајте док не буде касно, спасите свет

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Руски председник је све рекао и показао прави пут ка миру, а не виде и не разумеју само они који не желе мир, оценила је портпаролка руског Министарства спољних послова

Учесници конференције о Украјини у Швајцарској морају да разговарају о мировним предлозима руског председника Владимира Путина ако желе да „спасу свет“, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова уочи почетка швајцарског форума.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ако желите да спасете свет, разговарајте о предлогу Владимира Путина. Руски председник је све рекао и показао прави пут ка миру. Не виде и не разумеју само они који не желе мир“, казала је Захарова за ТАСС.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Путин је дан раније, на састанку са руководством руског Министарства спољних послова, рекао да Украјина мора да повуче своје трупе са читаве територије нових региона Русије – ДНР , ЛНР , Херсонске и Запорошке области како би почели преговори.

Руски председник је напоменуо да ће сукоб престати одмах након што Кијев пристане на овај услов. Такође, према речима председника, Кијев мора званично да обавести о свом одустајању од планова за улазак у НАТО, као и да је Москви потребан неутралан, ванблоковски, ненуклеарни статус Украјине за мирно решење.

Извор: ТАСС

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ