Свет

БИВШИ АГЕНТ ЦИА: Вучић и Орбан су у праву, НАТО хоће да нас побије

Вучић и Орбан схватају да НАТО хоће да нас побије, истакао је Лари Џонсон

Председник Србије Александар Вучић и премијер Мађарске Виктор Орбан страхују да би акције НАТО-а на ескалацији сукоба у Европи могле да доведу до општег уништења, рекао је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон у интервјуу за јутјуб канал „Дајалог воркс“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Разумем зашто су председник Србије Вучић и мађарски премијер Орбан забринути. Кажу: ‘Ово је луда прича (став НАТО-а), ови људи покушавају да нас убију'“, рекао је Џонсон, те додао да руководство Руске Федерације има довољно компетентних људи да не подлегне провокацијама Северноатлантске алијансе.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Вучић је раније, у интервјуу швајцарском „Велтвохеу“, наговестио да би сукоб у Украјини могао да прерасте у глобалну катастрофу. Напоменуо је да би волео да греши у својим прогнозама, али да чињенице, изграђене „на логици гвозденог детерминизма“, указују на то да се приближава светски рат.

Вучићеве оцене цитирали су и главна уредница медијске групе „Русија севодња“ и телевизијског канала РТ Маргарита Симоњан, те финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дотком, као и независни председнички кандидат у САД Роберт Кенеди Млађи.

Виктор Орбан је пак изнео тврдњу да НАТО организује војну мисију у Украјини, у којој Мађарска не намерава да учествује.

Иначе, председник РФ Владимир Путин је у интервјуу новинару Такеру Карлсону истакао да Москва неће напасти земље НАТО-а, али и приметио да западни политичари редовно застрашују своје становништво непостојећом руском претњом како би скренули пажњу са унутрашњих проблема, али „паметни људи савршено добро разумеју да је то лаж“.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ