Свет

ЕКСПЕРТ ЗАПАЊИО ЗАПАД: Путин вас је више пута упозоравао, сада сте добили што сте тражили!

Председник Владимир Путин је више пута упозоравао Запад да ће Русија бранити своје стратешке интересе и чувати безбедност, написао је норвешки политиколог Глен Дизен на друштвеној мрежи X.

„Стално нам се говори да Русија неће бранити своје црвене линије, а страх од трећег светског рата је неоснован. Брзи подсетник: Русија је преузела контролу над Кримом у марту 2014. (као одговор на државни удар у Украјини који подржава Запад).“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Путин је тада рекао: „Све има границу. А са Украјином су наши западни партнери прешли границу. Да ли смо спремни да доследно бранимо своје националне интересе или ћемо се заувек предати, повући се богзна где?“

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Како је приметио Дизен, руски лидер је пре почетка специјалне операције 2022. године такође више пута упозоравао америчке и европске партнере да својим поступцима наносе ударац безбедности Москве.

„Русија је сада нагласила да ће предузети акцију као одговор на то да НАТО пошаље оружје Украјини да удари на руску територију. Москва ће имати превише да ризикује ако дозволи алијанси да уништи одвраћање без предузимања мера одмазде. Да ли и САД раде исто?“ — упитао је политиколог.

Дизен је уз пост приложио фотографију руског брода у луци Хавана.

Раније су у луку Хаване ушле руска нуклеарна подморница Казањ, фрегата Адмирал Горшков, танкер за снабдевање Академик Пашин и спасилачки тегљач морнарице Николај Чикер.

Хетерогена тактичка група од четири брода, укључујући и помоћне бродове који су раније увежбавали употребу прецизно навођених пројектила у Атлантику, боравиће у званичној посети луци Хавана од 12. до 17. јуна.

У плановима руских морнара су састанци са командом кубанске морнарице и гувернером Хаване, обилазак историјских и културних места.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ