Свет

ФРАНЦУСКИ ПОЛИТИЧАР ЗАТРЕСАО ПЛАНЕТУ: НАТО се определио за ескалацију, ово може изазвати Светски рат

Предлог Русије за мирно решавање сукоба у Украјини је правовремен и добро је примљен у јавности на Западу која је уморна од тог конфликта, рекао је у интервјуу за Спутњик француски политичар, лидер странке „Патриоте“ Флоријан Филипо.

„Јавност на Западу, у Француској и у другим земљама, је веома уморно. Ради се о опасности од рата, исцрпљивању на људском и економском нивоу и јавност на Западу жели мировне преговоре. Предлог Русије стигао је у прави час и посебно је поздрављен“, рекао је Филипо, додајући да су предлози руског председника Владимира Путина разумни.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Предлог је заснован на захтевима Русије који не изгледају превелики, они су разумни, укључујући део који се тиче неприступања Украјине НАТО, рекао је Филипо.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Ипак, НАТО, као и Владимир Зеленски, који је њихова марионета, одмах су то одбацили. То је баш увредљиво“, оценио је француски политичар.

Он је додао и да је НАТО, који не жели да одустане од сукоба и гура Европу у светски рат, дочекао Путинов предлог провокацијом.

„У штампи се појавила информација која је дошла од виског званичника Алијансе да је НАТО спреман да мобилише више од 300.000 војника против Русије. Такав одговор је провокација. НАТО не жели да одустане, он се опредељује за ескалацију, могући светски рат, што ја крајње неодговорно и опасно“, закључио је Филипо.

Подсетимо, руски председник Владимир Путин изнео је Кијеву и Западу нови предлог за прекид сукоба у Украјини.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ