Свет

МИСТЕРИОЗНИ ОБЈЕКТИ У УКРАЈИНИ ДИГЛИ УЗБУНУ НА ЗАПАДУ: Ново тајно руско оружје? (ВИДЕО)

Низ од 16 мистериозних структура снимљен је тик уз линију фронта у Украјини, пише угледни портал Wарзоне, специјализован за војне анализе.

Све је почело онда када је украјински војни експерт Сергеј Бескрестнов објавио на Телеграм каналу фотографије из ваздуха на којима се види серија мистериозних руских сфера смештених у непознатом пољу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оно што се може приметити је маскирна мрежа или нека врста цераде постављене око објеката и оближњег очишћеног простора где се налази камион.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Како преноси портал, није познато да ли су структуре снимљене сателитом или извиђачким дроном.

„Мислио сам да знам сва технолошка решења наших непријатеља. Сада сам збуњен скупом неких хемисфера у низу,“ написао је Бескрестнов на свом Телеграм каналу.

Он је одмах одбацио могућност да би мистериозне структуре могле бити сферне антене или кућишта антена за потребе комуникације.

Он такође експлицитно напомиње да низ није компатибилан са руским противбатеријским системом 1Б75 Пеницилин, који користи акустичне сензоре и термичку слику за откривање долазеће артиљеријске ватре и геолоцирање њеног извора.

Како пише поменути портал, такав низ могао би да садржи сензоре који могу да детектују непријатељске сигнале и геолоцирају оне који их емитују кроз триангулацију. Наравно, они не искључују чињеницу да објекти представљају само теренска утврђења или препреке.

Међутим, још увек нису у стању да прецизно продре у мистериозне форме на фронту.

Скрећу пажњу да се на фотографијама види релативно добро одржаван терен без великих колосека који би се могли повезати са кретањем тешких војних камиона. Ово, тврди Wарзоне, поставља питање да ли оно што се види на сликама може бити немилитантне природе, већ пољопривредне.

„Без више информација и контекста, укључујући где се тачно налази тај мистериозни низ и који би други знаци војних активности могли да постоје, тренутно је немогуће са сигурношћу рећи којој сврси те структуре служе“, закључују на специјализованом војном порталу и затим позивају све читаоце да, ако имају неке информације, помогну у разумевању сврхе ових мистериозних сфера.

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ