Свет

ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ! „Опасно по живот“; Прете урагани

ТАЛАХАСИ – Гувернер Флориде Рон де Сантис прогласио је данас ванредно стање у пет јужних округа те савезне америчке државе, након што су обилне падавине поплавиле област у којој живи више од осам милиона људи, преноси Танјуг.

Неким областима, укључујући делове округа Бровард и Мајами-Дејд, прете поплаве опасне по живот, саопштила је Национална метеоролошка служба, преноси Ројтерс. „Неколико места пријавило је између 45 и 63 центиметра кише од понедељка”, рекао је Боб Оравек, прогностичар из Центра за предвиђање времена у Колеџ Парку, Мериленд. Додао је да се олуја споро развија, а да ће трајати до суботе ујутру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Не очекује се да ће се невреме претворити у тропску олују, али прогнозе наводе да ће наредна сезона имати велики број урагана.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Међународни аеродром у Мајамију и Међународни аеродром Форт Лодердејл-Холивуд отказали су или одложили рекордних 1.200 летова у среду, а очекује да ће се проблеми у ваздушном саобраћају наставити до краја радне недеље, пише Си-Ен-Ен.

У медијским извештајима и објавама на друштвеним мрежама приказани су заустављени аутомобили и људи како газе улицама прекривеним водом до бокова, или веслају у малим чамцима и кајацима. У неким областима вода је преплавила травњаке и стигла до улазних врата кућа и других зграда.

Си-Ен-Ен наводи да је киша ипак корисна због суша, које погађају половину територије Флориде.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ