Русија

РУСИ СПРЕМАЈУ БРУТАЛНУ ОДМАЗДУ: Нема сумње да су они умешани

Четири особе су погинуле, укључујући двогодишње дете које се играло на градској плажи и деветогодишњу девојчицу. Одговор на овај злочин ће обавезно уследити, упозорава МСП Русије

Нема сумње да су САД умешане у напад на Севастопољ, ово је још један терористички злочин над цивилима Русије, поручило је Министарство спољних послова Русије. МСП наводи да су се, према подацима Министарства одбране Руске Федерације, за напад користиле америчке ракете АТАЦМС ојачане касетном муницијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Координате циљева у америчке ракете АТАЦМС убацили су амерички стручњаци на основу сателитских информација, а „на небу код Крима дежурао је амерички извиђачки дрон Global Hawk“,истиче Москва.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„За терористички напад посебно је изабран један од најзначајнијих православних празника, дан Свете Тројице. Четири особе су погинуле, укључујући двогодишње дете које се играло на градској плажи и деветогодишњу девојчицу. Медицинску помоћ затражила је 151 особа, од којих су 82 хоспитализоване – 55 одраслих и 27 деце. Многи од њих су у тешком стању“, наводи се у данашњем саопштењу МСП-а Русије.

Из Москве подсећају да Запад не само да је створио и васпитао неонацистички режим у Кијеву, већ и да „њиховим (украјинским) рукама води рат против Русије“, подстиче терористичке акције и убиство цивила у Русији – и то уз примену касетне муниције.

„Одговор на овај злочин ће обавезно уследити“, упозорава руска страна.

Москва, такође, скреће пажњу да Запад још није осудио напад на Севастопољ, а ћутања се држе и међународне организације.

Руска Федерација још једном позива јавност да да одговарајућу оцену још једном зверству кијевског режима и Запада, закључује МСП Русије.

Извор: Медији