Русија

СТРАВА И УЖАС: Трамвају отказале кочнице на низбрдици, има мртвих, повређено више од 140 људи (ВИДЕО)

Један путник је погинуо док је више од 140 повређено у судару трамваја који се догодио у четвртак у руском граду Кемерову!

На снимку камере за надзор саобраћаја види се како трамвај великом брзином улази у кривину након чега испадају предња и задња врата и два путника излећу на коловоз под точкове аутомобила који једва успевају да закоче.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Трамвајем, коме су највероватније отказале кочнице, управљала је Саша М. (23) која се налази у болници на интензивној нези. Девојка има отворене преломе ноге и руке и повреде главе.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Телеграм канал СХОТ наводи да је Саша радила као возач трамваја осам месеци и да је са сменом тог дана почела у 6 сати. Први круг је прошао без икаквих проблема док је током другог круга трамвај на стрмини јако убрзао и Саша није могла да га заустави. СХОТ наводи и да је трамвај прошао технички преглед 2. јуна и да није било никаквих примедби на његову исправност.

Телеграм канал БАЗА објавио је снимак камере из кабине возача на коме се види да је Саша до последњег тренутка покушавала да заустави трамвај са неисправним кочницама.

На снимку се види да је возило изгубило контролу око 7.30 сати.

Девојка је очајнички покушавала да заустави трамвај, међутим, кочнице очигледно нису радиле, а тада је покушала да искључи струјни колектор наслонивши ноге на контролну таблу. Трамвај је без обзира на њене покушаје неколико секунди касније налетео на друго возило.

Истражитељи су на шинама према наводима Телеграм канала БАЗА нашли делови кочионог система трамваја. Полиција је привела директора аутотранспортног предузец́а и пословођу који је пустио трамвај у саобраћај.

Извор: Курир/Аутор: Зоран Костадиновић

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ