Србија

СТРАВИЧНО НЕВРЕМЕ ТУТЊИ СРБИЈОМ: Град величине ораха опустошио овај део земље (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Јако невреме већ је почело у Србији, град тутњи Малим Зворником, а Републички хидрометеоролошки завод упалио је све аларме.

Јак град већ се сручио на Мали Зворник, а како се види на снимцима и фотографијама са друштвених мрежа, комади леда су величине ораха.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од јачине падавина не види се прст пред оком.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

Крупан град пао је и у Осечини.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

Хитно упозорење РХМЗ

Како је најавио РХМЗ, јака грмлјавинска облачност са обилним плјусковима, градом и олујним ветром из правца БиХ у наредном сату захватиће делове Подриња, а нарочито потез Мали Зворник – Лозница са тенденцијом премештања далје ка унутрашњости Мачванског округа.

Осим у Мачванском округу, појава јаких плјускова са грмлјавином и градом очекује се и на западу Војводине на потезу Шид – Бачка Паланка.

Претходно, за данас је најављено веома нестабилно са пљусковима, грмљавином, локално великом количином падавина за кратко време, градом и јаким и олујним ветром у зони најинтензивнијих пљускова.

„Тачну локацију стварања, премештања и јачине самих непогода је унапред тешко одредити. За конкретне локације РХМЗ ће издавати хитна упозорења један до два часа унапред“, најновије је упозорење Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).

Највиши ниво упозорења у два региона Србије

У скоро целој Србији упаљени су метеоаларми и то различитог нивоа упозорења. Само у Бачкој данас нема прогнозираних непогода, док ће у Источној и Југоисточној Србији данас бити најкритичније, где је упаљен црвени, највиши ниво упозорења због две појаве – пљускова и грмљавине.

Црвени метеоаларм значи да ће време бити врло опасно!

„Време је врло опасно. Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња. Треба се често информисати о детаљима очекиваних метеоролошких услова и ризика. Следити наредбе и савете надлежних државних служби“, наводи се на сајту РХМЗ.

Наранџасти метеоаларм упаљен је у Шумадији, Поморављу, Југозападној Србији и на КиМ. У Банату, Срему, Београду и Западној Србији на снази је жути метеоаларм.

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ