Издвајамо Православље

СУТРА СЛАВИМО СВЕТЕ МИРОСНИЦЕ МАРТУ И МАРИЈУ: Обавезно урадите ово

Српска православна црква и верници сутра обележавају дан посвећен светим миросницама Марти и Марији

Прича о Марти и Марији и моменту када их је посетио Исус Христ је добро позната свима који су читали Библију и слушали богослужења. Овај пут вас подсећамо на њу:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Док су они тако путовали, уђе Исус у једно село. Жена нека, именом Марта, прими га у кућу. Имала је сестру која се звала Марија. Она седе до ногу Господинових и слушаше реч његову. А Марта беше сва заузета послуживањем па приступи и рече: »Господине, зар не мариш што ме сестра саму оставила послуживати? Реци јој дакле да ми помогне.«“ (Лука 10, 38-40)

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У Лукином еванђељу читамо како је Исус ушао у неко село и дочекала га је Марта. Марта је можда била добар домаћин, она је дочекала Исуса у свој дом, и она је послуживала. Марија је, с друге стране, села и слушала Исусову проповед.

Чини се како је Марта била заокупљена угошћивањем и припремом. Толико се бринула да све буде у реду да је од Господина Исуса затражила да Марији нареди да јој помогне.

Је ли Марта погрешила што се наљутила на Марију?

У својим очима, није, но Исус је сматрао да јесте.

Многи од нас то не желе признати, но попут Марте смо. Када смо у присуству Бога, радије се бринемо за ситнице. У нашој жељи да служимо често се концентришемо на небитне ствари, уместо на Исуса Христа.

Многи од нас су попут Марте. Не можемо се помолити због много посла којег имамо. Не можемо стати на тренутак и читати Библију зато што имамо неке рокове.

Хришћани слични Марти не могу се усмерити на Христа зато што су усмерени на хришћанство и цркву – више на институцију и зграду, него на Бога.

Марија је једноставно села и помислила: „Остало може чекати, Исус је овде и своје ћу време посветити њему.“

Сутра, на дан посвећен Марти и Марији, урадите само једну ствар: оставите све и посветите се Богу и молитви.

Извор: Еспресо / Стил

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ