Свет

ЗЕЛЕНСКИ У ШОКУ: Украјински официри планирали атентат, радили за руски ФСБ?!

Украјински председник Володимир Зеленски најавио велику чистку, након што су двојица официра оптужена за планирање убиства високих државних званичника.

Према речима Зеленског, нови шеф украјинске Управе државне безбедности (УДО) Олексиј Морозов ће из те организације уклонити све чланове који је дискредитују.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Представљајући особље пуковника Олексија Морозова, Зеленски је рекао да је његов главни задатак да осигура да се УДО-у придруже искључиво особе које су одане Украјини, преноси Ројтерс.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

“И, наравно, агенција мора бити очишћена од свакога ко не изабере Украјину или дискредитује УДО“, навео је он на Телеграму.

Служба државне безбедности (СБУ) саопштила је прошлог месеца да је открила да су двојица пуковника УДО сарађивала са Русијом на планирању убиства Зеленског и других званичника, укључујући шефа војне обавештајне службе Кирила Буданова.

Зеленски је отпустио претходника Морозова, Серхија Руда два дана након што је СБУ привела запослене у агенцији за које је тврдила да су радили за руску Федералну службу безбедности и дали јој поверљиве информације.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ