Свет

КЕНЕДИ ЗАТРЕСАО СВЕТ ТВРДЊАМА: Јединице предвођене Американцима су ово урадиле Русима

Pixabay.com

Независни кандидат на председничким изборима у САД Роберт Кенеди млађи осудио је убиства руских ратних заробљеника од стране припадника украјинских оружаних снага.

„Немачки војници су у Другом светском рату тражили Американце да се предају, јер су знали да ћемо се према њима понашати људски (за разлику од Руса или Француза). Данас јединице предвођене Американцима у Украјини врше погубљења по преком поступку заробљених руских заробљеника. То је ратни злочин. У Украјини уопште не би требало да постоје ‘јединице које предводе Американци'“, навео је Кенеди на платформи Икс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је поручио да је време а се склопи мир у Украјини и „да се те стотине милијарди долара врате кући“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Њујорк тајмс је 6. јула објавио да су украјинске трупе убиле ненаоружаног рањеног руског ратног заробљеника који је затражио медицинску помоћ.

Крајем марта, Канцеларија високог комесара УН за људска права објавила је извештај у коме се наводи да су руски ратни заробљеници у Украјини били мучени.

Представници канцеларије састали су се са 44 руска ратна заробљеника од 1. децембра прошле године до 29. фебруара током обиласка притворских места.

Према извештају, ратни заробљеници су дали веродостојне извештаје о мучењу или злостављању на транзитним местима након њихове непосредне евакуације са бојног поља.

Поред тога, у извештају је утврђено да је најмање 25 руских војника погубљено ван бојног поља 2022. и 2023. године, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ