Издвајамо Србија

ТАЧИ: Уверен сам да Харадинај неће бити изручен Србији!

Косовски председник Хашим Тачи уверен је да, његов ратни саборац, бивши премијер Косова, а сада опозиционар Рамуш Харадинај, који је ухапшен по потерници Србије, која га терете за злочине над цивилима, ниће бити изручен Србији

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово, каже, није први пут да су косовски политичари задржани у иностранству по потерницама Србије, али да до сада ниједан није изручен Србији.

– Верујемо да ће се то поново десити. Када косовске власти ово објасне, уверен сам да ће се Хардинај вратити на Косово – рекао је Тачи за сарајевски Аваз, преноси Фена.

Циљ Србије није правда, тврди даље Тачи и додаје да би у супротном били процесуирани они који су „одговорни за хиљаде жртава“ у БиХ, Хрватској и на Косову.

– Власти у Србији нису задужене ни за шта везано уз грађане Косова и територију те међународно признате државе – навео је Тачи, који ових дана борави у САД, где се опрашта од одлазеће администрације.

Косовски председник оптужује Србију да о миру разговара у Бриселу само да би, како тврди, добила средстава из европских фондова, док са суседима „говори језиком рата“ из периода 90-тих.

– Србија је још затворена, окована у националистичку реторику која је проузроковала ратове деведесетих година прошлог века – рекао је Тачи, који сматра да „Србију воде исти људи који су били у Милошевићевој влади у касним деведесетим“.

Извор:Танјуг