ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ ОД НОВЕ ГОДИНЕ: Ако не дођете на заказани преглед код лекара, чека вас ОВА КАЗНА!

Грађанима који су заказали преглед код неког од лекара специјалиста боље би било убудуће да се тамо појаве, јер би по новој одлуци нови термин могли да добију тек за годину дана.

Наиме, ако два пута не дођу на заказани термин, а претходно не откажу преглед или не оправдају изостанак, неће имати право на нови термин наредних годину дана.Нова правила која би требало да заживи од нове године је још једна од мера у циљу смањивања листа чекања за преглед код специјалиста.

На поједине прегледе у Домовима здравља у Београду чека се и по четири месеца, а највеће гужве су код офталмолога и интерниста.

Једна од недавних мера била је увођење националног кол-центра Министарства здравља требало би да олакша заказивање јер се на досадашње бројеве на којима се заказивало или нико није јављао, или је било заузето.

Приликом заказивања, грађани су дужни да оставе матични број. Тако би требао да се смањи број оних који забораве на преглед, или оних који заказују преглед у више установа, или им позли, па обаве све прегледе у Ургентном, а забораве да о томе обавесте установу у којој су имали заказан преглед.

Читај даље — 1 2

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: