ОВО ЈЕ РАЗЛОГ САМОУБИСТВА ВОЂЕ ПИНК ПАНТЕРА: Није хтео да се одрекне ВЕРЕ и пређе у Ислам?!

Тортура Илинић је извршио самоубиство у ћелији јер су га осуђеници муслимани терали да промени веру, а он то није хтео, тврде његови пријатељи

БЕОГРАД – Пријатељи Борка Илинчића (35), члана криминалне групе „Пинк Пантери“, претпостављају да је извршио самоубиство у затвору у Дубаију јер је трпео свакодневну тортуру пошто није хтео да пређе у ислам.

Подсетимо, Илинчић је пронађен мртав 2. јануара у затворској ћелији, а према званичном саопштењу, преминуо је у сну од последица инфаркта.

Није издржао

Породица покојног Илинчића отишла је у Емирате да би преузела Борково тело.
– Постоје сумње да је Борко у затвору трпео малтретирање других осуђеника, нарочито других вероисповести. Наводно, они су га терорисали јер је Србин и православац. Према информацијама до којих смо дошли, терали су нашег Борка да промени веру – прича породични пријатељ покојног Борка.

Како сазнајемо, у затвору у коме се Борко налазио махом су били осуђеници друге вероисповести.
– Они су се стриктно придржавали правила која им вера налаже, а и Борка су убеђивали да се моли пет пута дневно, што он није никако желео. Услед притиска који није могао да издржи, сумњамо да је подигао руку на себе – тврди Борков пријатељ и додаје да Илинчић никада није имао здравствених проблема.

Курир је раније писао да ће по доласку у Србију породица Илинчић вероватно затражити обдукцију како би проверили информације до којих су дошли.

Подсетимо, Илинчић, који је важио за вођу познате банке пљачкаша и био мозак чувеног упада у златару у тржном центру „Вафи“, служио је казну од 10 година затвора у Уједињеним Арапским Емиратима.

Избегао доживотну робију

Чувена „пљачка века“ догодила се 15. априла 2007. „Пинк Пантери“ су са два „аудија А8“ улетели у тржни центар, једним од њих ударили у излог златаре и репликама пиштоља за мање од једног минута из златаре „Граф“ однели дијаманте, накит и сатове чија је вредност процењена на 11 милиона евра.

Читај даље — 1 2

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: