Издвајамо Србија

УХАПШЕН ПОЗНАТИ СРПСКИ ДИЗАЈНЕР: Полиција у Костићевом стану пронашла „дрогу за силовање“

Дарко Костић, познати српски дизајнер, приведен је јутрос због поседовања дроге.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како незванично сазнајемо, Костић је приведен прошлог петка, јер је полиција пронашла у његовом стану кокаин и такозвану „дрогу за силовање“, чија је хемјска ознака ГХБ.

Дарко Костић (Фото: Јутјуб)

Дарку је, у прошли петак изненада позлило у његовом стану, због чега је реаговала и Хитна помоћ, а лекари су по доласку на терен констатовали да је дизајнер под дејством опијата, након чега је позвана полиција које је пронашла дрогу у његовом стану. Хитну помоћ је позвао Дарков пријатељ, који се затекао на лицу места, јер је дизајнер у једном тренутку изгубио свест.

Иначе, ГХБ, познатији као дрога за силовање, спада у категорију депресора нервног система. Нема боју и мирис па га је лако убацити у пиће потенцијалне жртве. Други називи за ГХБ су и течни екстази и дрога за силовање. Дејство дроге за силовање најчешће почиње након 10 до 20 минута, а ефекти трају и до 11 сати.

Костић се први пут појавио на Београдској недељи моде 1999. године, и од тада је стални учесник на овој манифестацији. Познат је и по сарадњи са естрадним личностима, те је дуги низ година стилизовао Јелену Карлеушу, Наташу Беквалац, а креирао је и венчаницу за Јовану Јоксимовић.

 

Извор: Курир