loading...
Издвајамо Србија

Стефановић: Ко буде ометао полицајца, биће најоштрије кажњен

Фото: Јутјуб

БЕОГРАД – Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је данас, поводом пребијања припадника Жандармерије у Новом Саду, да се напади на полицијске службенике неће толерисати.

Он је рекао да су напади на полицијске службенике, чак и ван дужности, недопустиви и да ће они имати заштиту Министарства унутрашњих послова, заштиту свог министра и да ће свако ко се буде дрзнуо да омета полицајца у извршењу задатка бити најоштрије кажњен.

Министар Стефановић, који је јутрос у 7 сати, приликом примопредаје смене, обишао припаднике Полицијске станице Врачар, истакао је и да извршење кривичних дела над полицајцима и њихово малтретирање није дозвољено.”Полиција то неће толерисати. Пружам пуну подршку свим колегама, свим људима који носе униформу и који раде један од најтежих послова данас”, рекао је Стефановић.

Он је, након разговора са полицајцима на Врачару, додао да види њихову решеност да полиција буде у служби грађана и да су то људи који дуго раде и знају свој посао.”Молим и грађане за подршку. Молим их да разумеју колико је сложен полицијски посао, а ми ћемо урадити све што је у нашој моћи да грађани буду сигурни и безбедни”, поручио је Стефановић.

Приликом посете Полицијској станици Врачар, министар Стефановић је рекао да ће у овој години бити појачан полицијски састав у читавој Србији, нарочито у станицама које имају недовољан број полицијских службеника, а биће обновљен и возни парк аутомобилима која су функционална и помажу у извршењу свакодневних задатака.

Извор:Танјуг