Србија

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Лоцирано више од 200 особа – заплењено оружје и муниција

ПРИПАДНИЦИ полиције у ноћашњој акцији на територији Суботице лоцирали су више од 200 миграната и запленили велику количину оружја и муниције.

Како је изјавио начелник Управе дирекције полиције Ивица Ивковић, МУП је ноћас у три ујутру почео са интензивном акцијом у шумском појасу Суботице површине 6.800 хектара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У спровођење акције биле су укључени све јединице и сви ресурси МУП-а – Специјална антитерористичка јединица, Жандармерија, Управа криминалистичке полиције, Интервентна, Гранична полиција и припадници Полицијске управе Суботице.

Укупно преко 800 припадника МУП-а

– Резултати су више него добри. Лоцирано је више од 200 миграната и откривена поприлична количина муниције и оружја: осам аутоматских пушака, један карабин, два пиштоља, више различитих калибара муниције, као и 13 радио-веза коришћених за кријумчарење људи – рекао је Ивковић.

На лицу места припаднике МУП-а обишао је и министар унутрашњих послова Братислав Гашић заједно са градоначелником Суботице Стеваном Бакићем.

Ово је највећа акција до сада у Суботици где су и претходних дана припадници МУП-а спроводили акције, свакодневно дислоцирајући 70 до 100 миграната у прихватне центре.

Акције су уследиле након више оружаних обрачуна међу самим мигрантима у којима је било и повређених и погинулих миграната.

Извор: РТВ