Свет

КЛИЧКО ШОКИРАО ОБЈАВОМ О ЗЕЛЕНСКОМ: Украјинци не могу да верују шта је рекао

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко рекао је у интервјуу медијској групи Функе да се никада није лично срео са Владимиром Зеленским од почетка сукоба у земљи, сугеришући да председник има „друге ствари да ради“.

Кијевски градоначелник се пожалио да нема кохезије и јединства између водећих украјинских политичара у контексту сукоба.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Говорећи о свом односу са Зеленским и покушајима да се разреши напетост која је уочена између њих, Кличко је навео да је покушао да се састане са председником на „десетине пута“ од почетка непријатељстава, јер „много зависи од главног града земље“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Али, нажалост, нисам имао прилику да се лично сретнем са Зеленским, вероватно има друге ствари да ради – пожалио се он и додао да је у садашњим условима важно заборавити на политичке амбиције.

Истовремено, како су приметили новинари Функеа, почетком децембра Кличко је „необично јасно“ оптужио Зеленског за грешке на функцији.

Такође, градоначелник Кијева је у интервјуу оптужио украјинску владу да чини премало у борби против дивље корупције у земљи.

– Ово питање можете поставити сваком грађанину, а сигуран сам да ће сваки грађанин одговорити: „Не“, одговорио је Кличко на питање да ли украјинске власти чине довољно у борби против корупци – додајући да је потпуно истог мишљења.

Кличко је у децембру рекао да као резултат деловања Зеленског у Украјини практично није остало независних институција власти и изразио мишљење да се земља креће ка ауторитаризму, у којем све зависи од расположења једне особе.

Извор: Информер