Србија

СТРАВИЧНО! Џонић парама хтео да опере грех сина: Због једне несреће им се живот скроз променио

Фото: Facebook
Фото: Фејсбук принтскрин

Бивши ватрогасац позајмио 10.000 евра од брата Горана Ђокића како би заташкао саобраћајку коју је направио његов наследник Стефан

Горан Џонић (54) позајмио је 10.000 евра од брата од тетке Горана Ђокића (57) да би заташкао саобраћајну несрећу коју је направио његов млађи син Стефан. У тој саобраћајки повређено је једно дете, а кад је Џонић схватио да не може да врати дуг брату, одлучио се да га ликвидира. Ово је сазнање до којег је дошао Објектив, а које би до краја могло да расветли мотив злочина који је згрозио Србију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, трочлана породица Ђокић – Горан, власник мењачнице “Лики” у Алексинцу, његова супруга Гордана и њихова ћерка Лидија – убијени су у ноћи између 26. и 27. септембра, а засад бројни докази указују да их је убио Горанов брат од тетке, бивши ватрогасац Горан Џонић.

РАСКАЛАШАН ЖИВОТ СИНА

– Родитељи повређеног детета су инсистирали да се зове полиција, али Џонићи су успели да их убеде да то не чине како Стефан не би изгубио посао у Војсци Србије. Родитељи тог дечака су пристали, али уз новчану надокнаду од 10.000 евра – открива извор Објектива. Горан и Сузана Џонић, како би оправдали поступке свог сина, нису размишљали у шта се уплићу.

– Раскалашан живот Стефана је кштао и брака. Био је ожењен полицајком, с којом има заједничко дете. Како би извукао сина, Горан је позајмио новац од једног човека, али брзо је морао да му га врати. Како није успео да га сакупи, позајмио је од брата, убијеног Горана, али код њега је камата расла из дана у дан – открива наш саговорник.

УБИСТВОМ ПОСЛАО ПОРУКУ ЈОЈКАМА

Да ни родбина није имала привилегију код Ђокића, за кога све више мештана Моравца прича да је давао паре на камату, показује и чињеница да је Џонић више пута био опомињан да врати новац. – Због чега Ђокићу није враћао дуг, не знам. Оно што знам јесте да је Џонић од другог брата од тетке, из села Тешице, морао да позајми 8.000 евра како би мало смирио Ђокића. Управо тај човек је пријавио полицији да је, након убиства Горана Ђокића, Џонић њему вратио читав износ дуга, иако је договор био да исплаћује на рате – објашњава саговорник Објектива.

Убиством Ђокића Џонић је, наводно, желео да пошаље и поруку онима који су му тражили да врати паре брату од тетке.

– Убиством је желео да избрише дуговања која су се нагомилала, али постоји сумња и да је хтео да пошаље поруку људима који су му претили и којима је дуговао, највероватније позамашне суме новца

Сумња се да је дуговао паре браћи Милошевић, познатој по надимку Јојке, и да је због тога уплео у све и њих – наводи наш саговорник.

МИСТЕРИЈА ЦРВЕНОГ АУТОМОБИЛА

Данима је трајала и прича о мистериозном црвеном аутомобилу за којим се наводно трагало.

Како сазнаје Објектив, ту нема никакве мистерије.

– Црвени аутомобил постоји, али он припада некоме за кога се показало да нема никакве везе са злочином. Реч је о човеку који је у једном тренутку стао на путу на коме су Ђокићи последњи пут виђени када је добио позив. Само је пука коинциденција што је тај разговор обављан у моменту када је убиство почињено – тврди извор Објектива.

НИЈЕ МОГАО САМ ДА УБИЈЕ ПОРОДИЦУ

Осим Горана Џонића и његових синова, у притвору су и даље и браћа Константин и Костадин Милошевић. Потерница је расписана и за Деспотом М., пријатељем браће хапшене због дроге.

– Након што их је Џонић означио као главне егзекуторе, Милошевићу су опет били испитани, али није било потребе поново да се ради полиграф. Тек кад буде испитан Деспот М., знаће се да ли ће се против њих водити даља истрага – наводи саговорник Објектива. Ипак, све говори да је мало вероватно да је Горан Џонић злочин извршио без нечије помоћи.

– Он је човек који се раније буквално плашио сопствене сенке. Ма ни на пецање није желео да иде сам. Он је последњи човек у општини Алексинац на кога су многи могли да посумњају – објашњава наш извор.

Иначе, како смо сазнали, Џонића брани адвокат по службеној дужности. Неколико адвоката је одбило да га брани, а постоје сазнања и да ће му пуномоћје отказати.

 

 

 

 

 

 

Фото: Facebook
Извор: Објектив.рс