Србија

ПОТРЕСНО! Џонић на дан убиства пио кафу са Ђокићима! ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ ОЦА ГОРДАНЕ ЂОКИЋ: Били су нераздвојни, блиски рођаци!

Неколико сати пре убиства, тај монструм Горан Џонић био је у гостима код мог зета и ћерке, пио је кафу коју му је скувала моја Гордана, шалио се и смејао, а онда их је исте ноћи побио, прича Момчило Аритоновић, таст убијеног Горана Ђокића

Мој зет Горан Ђокић, ћерка Гордана и унука Лидија били су веома блиски са Гораном Џонићем, човеком који их је крвнички побио! У недељу, 26. септембра, на дан злочина, зет је седео са Џонићем у кући своје мајке у Моравцу, моја Гордана им је скувала кафу, причали су, шалили се и смејали…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Горан није ни слутио да се Џонић спрема да му затре читаву породицу. Само неколико сати касније, Џонић их је намамио у замку, све троје их побио и спалио! Какав је то човек, каква је то звер, људи моји?!

Овако кроз сузе у страшном шоку и неверици прича очајни Момчило Аритоновић из Алексинца, отац Гордане Ђокић, човек коме је крвник Горан Џонић убио унуку, ћерку и зета.

Туговао на сахрани

Несрећног Аритоновића затекли смо јуче на гробљу у Моравцу, где је неутешно плакао поред гробова својих најмилијих.

– Ђокићи и Џонићи су увек били нераздвојни, блиски рођаци и добри пријатељи, а поготово мој зет и тај Горан Џонић. Па на дан убиства су били заједно у кући моје прије, Горанове мајке… Како је, бре, могао?! Где ће му душа?! Је л’ он човек ил’ је звер… Седиш за столом са неким, причаш, смејеш се, а онда их после пар сати побијеш, спалиш, у пепео их претвориш. И још се после тога правиш ожалошћен… – говори нам кроз сузе Аритоновић.

Он наглашава да између његовог зета Горана и Џонића никада није било никакве свађе или заваде.

– Одмалена су њих двојица били нераздвојни. Па то зло од човека, тај крвник је моју унуку Лидију као бебу држао у рукама, играо се с њом, а сада ју је убио! Не могу то да схватим, никако не могу… Сад, ево, чујем, причају да је био завидан… Могуће је то, све је могуће кад су такви лудаци у питању. Све што је мој зет имао, сам је стекао, а Џонић је имао само оно што му је отац гастарбајтер куповао – рекао нам је уплакани старац.

Момчило је, каже, ћерку, зета и унуку последњи пут видео у недељу, 26. септембра, када су из Алексинца кренули код Ђокићеве мајке у Моравац.

– Пекли су тих дана паприку, спремали ајвар за зиму. Ништа није слутило на зло… Тада сам их, ето, видео и више никада нећу. И све због тог монструма… Само кад се сетим, Џонић је и после убиства долазио у кућу Ђокићеве мајке, глумио да тугује, био је и на сахрани… Ама, не може то нормалан човек да уради! То је, то је… не знам више како бих га назвао… – говори Момчило грцајући у сузама.

Наш саговорник каже да, осим онога што је прочитао у новинама, не зна шта се тачно десило кобне ноћи његовим најмилијима.

– Чујем неке приче да Џонић то све није могао сам да уради… Не знам. Можда му је неко и помогао. Шта год да је било, само знам да ми нема више моје унуке, моје ћерке и зета…

На другој страни, мештани Алексинца са којима смо причали подељени су око тога да ли је Џонић сам пресудио Ђокићима или му је неко помогао.

– Није могао сам Џонић то да уради – рекао нам је један Ђокићев познаник, и додао:

– Ја верујем да је неко сигурно на неки начин помогао убици. Та браћа Милошевићи, такозване Јојке, познати су у овом крају и сви знају колико су новца зарадили од криминала у Шведској. Зато верујем да је сасвим могуће да су оној будали Џонићу набавили пиштољ или тако нешто. А ко зна да ли је још неко учествовао у злочину.

Завидан и лош

Други Алексинчанин, који живи у близини мењачнице коју је држао Горан Ђокић, мисли да је Џонић ипак сам испланирао и извео стравичан злочин.

– Џонић је чисто људско зло, сигуран сам да сада само покушава да свали кривицу на неког другог да би избегао доживотну робију. Он је завидан и лош човек – каже овај Алексинчанин и додаје да је Џонић био размажен одмалена и увек је морао да има све најбоље.

Ако неко купи добар ауто, он би сутра отишао и купио бољи… Такав је био. Није могао да поднесе то што је Ђокић све сам зарадио, док је он имао само оно што су му родитељи зарадили док су радили у Немачкој – рекао је он.

Подсетимо, Џонић је ухапшен прошлог четвртка, након што је утврђено да је 26. септембра, око поноћи, намамио Ђокиће у забачени атар села Моравац, у Дудине баре на обали Јужне Мораве, где их је стрељао и спалио њихова тела. Џонић је потом одвезао Ђокићев „фолксваген пасат“ у атар села Тешице, где је из гепека украо велику суму новца, претпоставља се око 100.000 евра, а затим је спалио и возило. Џонић је претходно на том месту оставио скутер, којим се после злочина одвезао кући и својој супрузи испричао да је био на пецању.

Осим Горана Џонића, ухапшени су и његови синови Милан и Стефан, на чијем имању је нађен део плена од 43.500 евра, закопан испод једне воћке, али за сада нема доказа да су њих двојица знали за злочин. Такође, ухапшена су и браћа Костадин и Константин Милошевић из Моравца, које је Џонић на саслушању у полицији оптужио да су га уценили и да су они заправо ликвидирали Ђокиће.

Нема ДНК трагова браће Јојке на месту злочина

У досадашњем току истраге није пронађен ниједан чврст и материјалан доказ који би повезао браћу Константина и Костадина Милошевића из Моравца са убиством породице Ђокић.

Како смо сазнали, браћу Јојке, како их зову у Алексинцу и околини, за сада терети само исказ Горана Џонића, који их је оптужио као организаторе убиства. Поред тога, Јојке су на полиграфу прошли на питањима везаним за убиство, али је детектор лажи одреаговао кад је један од браће одговарао на питања везана за пиштољ којим је почињен злочин.

– На новчаницама, врећи од новца, пиштољу и даскама којима су била прекривена тела Ђокића пронађени су само ДНК трагови Горана Џонића, али не и браће Јојке. Урађено је поређење њиховог ДНК узорка са биолошким траговима и није било ниједног поклапања. Сви трагови воде само до Џонића – објашњава наш извор.

Адвокат Младен Магдалинић, који заступа браћу Милошевић, потврдио је да за сада нема ниједног доказа против његових клијената.

– Оно што ја знам и у шта сам убеђен, на основу разговора са њима и онога што постоји у предмету, јесте да Милошевићи немају никакве везе са овим злочином. Ако је њихово хапшење резултат исказа осумњиченог Џонића, то је заиста неозбиљно. Не знам зашто би неко уопште веровао човеку против кога постоји мноштво доказа који га терете за злочин. Моји клијенти су сами дошли из иностранства да помогну истрази, да предају снимке из породичне куће који доказују да у ноћи убиства имају алиби, а ипак им је одређен притвор. Осим тога, моји клијенти нису имали мотив да почине злочин, јер немају финансијске проблеме, ситуирани су и живе леп живот… – рекао је Магдалинић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс