Србија

ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УБИСТВО ДАНКЕ ОТКРИО КО ЈЕ ЗАКОПАО ТЕЛО: Испуните ми овај услов и открићу где је

Осумњичени за убиство Данке Илић (2) наводно жели да открије где је тело девојчице, за то је поставио један услов, тврди портал Република.

Тело Данке Илић још увек није пронађено, а мушкарци из околине Бора оптужени за њено убиство се тренутно налазе у притвору у Зајечару.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према изворима из истраге, осумњичени се у затвору понашају као да ништа није урађено, иако су смештени у одвојене ћелије како би се спречила комуникација. Међутим, временом су постали све причљивији, чак су се почели и шалити и смејати са другим затвореницима.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Један од осумњичених је признао да је задавио девојчицу, док је други изабрао да се брани ћутањем. Након хапшења, смештени су у различите ћелије како би се спречила међусобна комуникација. У почетку су били ћутљиви и избегавали контакт с другим затвореницима, али како је време пролазило, постајали су све причљивији. Чак су почели да се шале и смеју са осталим затвореницима, понашајући се као да се ништа није догодило, преноси портал Република.

Осумњичени је изнео пред инспекторима предлог за блажу казну у замену за информације о месту где је његов отац закопао тело девојчице.

– Дајте ми блажу казну и рећи ћу вам где је мој отац закопао Данкино тело! – рекао је он инспекторима.

Истрага је још у току, а надлежно тужилаштво чека резултате вештачења ДНК материјала и ГПС уређаја из службеног возила ЈКП „Водовод“, што ће бити од суштинског значаја за утврђивање трасе кретања возила у критичном периоду. До сада је испитано 17 сведока, а након пријема свих вештачења, тужилаштво ће донети одлуку о даљем току поступка.

Такође, Више јавно тужилаштво Зајечар је, након пријема обдукционог записника Института за судску медицину Београд, поднело предлог за супституцију надлежности у поступку поводом смрти покојног брата осумњиченог, у складу са Методологијом за истрагу у случајевима злостављања.

Извор: Република