Русија

РУСИ СУ СТАРТОВАЛИ! Почетак се ближи

Русија је развила систем за електронско ратовање, способан да потисне и онеспособи сателите у геостационарној орбити (36.000 километара изнад нивоа мора).

Извор није открио детаље о новом систему, али је рекао да „снага његових емитера на малом домету омогућава не само сузбијање, већ и трајно онеспособљавање непријатељске електронике“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Електронско ратовање подразумева утицај на електронске системе непријатеља, укључујући радаре, системе комуникације и друга средства, коришћењем сметњи или електромагнетног зрачења.

Као резултат тога, уређаји привремено не раде или престају да раде исправно. Посебна верзија електронског ратовања је такозвани електронски пораз, када се системи непријатељских објеката физички уништавају, на пример, прегревањем.

Оружане снаге Русије су опремљене разним системима за електронско ратовање. Међу њима су такви системи као што су „Красуха“, „Москва“, „Инфауна“, „Леер“, „Триад“ и други. Системи за електронско ратовање, се такође користе у зони „специјалних војних операција“ у Украјини.

 

 

Извор: Wебтрибуне