Русија

РУСИЈА ГОРИ! Остали су без струје, на удару су цивили

Москва (Фото: Pixabay)

Синоћ су у Белгороду у Русији избила два пожара, саопштио је Вјачеслав Гладков, губернатор Белгородске области.

Истовремено, корисници друштвених мрежа у Русији пријављују експлозију дрона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Два пожара догодила су се у цивилним зградама у граду Белгороду и у Белгородском округу. Жртава није било. Ангажоване су хитне службе, пожари се гасе“, саопштио је Гладков.

Руски Би-Би-Си је пренео објаву Телеграм канала Блатгород, који је објавио снимак пожара. Канал наводи да је пожар наводно изазвао удар дроном.

Неки извори пишу о нападу на термоелектрану, други о нападу на трафостаницу. Вечерас је дошло и до нестанка струје у делу Белгорода.

Већина руских извора дрон назива украјинским. Још увек нема поузданих потврда и демантија, као ни званичних саопштења.

Украјина је већ гранатирала Белгородску област
Подсећања ради, беспилотна летелица непознатог порекла пала је у уторак на територију аеродрома у Белгороду, потврдио је за руску државну новинску агенцију РИА Новости представник хитне помоћи.

Аеродром Белгород је затворен од 24. фебруара 2022. године, односно од првог дана руске инвазије на Украјину, у оквиру режима ограничења летова на југу и централном делу Русије. Украјина је више пута гранатирала Белгородску област, а у целом региону постоји висок ниво терористичке претње.

„Дрон типа авиона који је носио неидентификовану експлозивну направу пао је у близини ограде аеродрома Шухов и експлодирао. Жртава нема. Аеродром је тренутно затворен. Експлозија је оштетила ограду и сигнални кабл“, пренела је украјинска новинска агенција Укринформ прошле недеље.

Извор: B92