Русија

ЗАПАД У НЕВЕРИЦИ! Огроман број Руса подржава потенцијални напад на територију Европске уније! НА МЕТИ ОВЕ ДРЖАВЕ!

75,5 одсто испитаника подржава тврдњу да руску војну инвазију треба проширити и на Пољску

Огромна већина грађана Русије подржава потенцијални оружани напад и последичну инвазију на територију Европске уније, укључујући нападе на одређене земље попут Пољске, Естоније, Чешке и Словачке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Анкета украјинске маркетиншке компаније Active Group показала је да чак 86,6 одсто руских испитаника толерише или подржава потенцијални оружани напад на територију Европске уније, укључујући нападе на Пољску, Естонију, Летонију, Литванију, Бугарску, Чешку Републику, Словачку и друге .

75,5 одсто испитаника подржава тврдњу да руску војну инвазију треба проширити и на Пољску. Они сматрају да је ово логичан наставак такозване „специјалне војне операције Руске Федерације“. Штавише, чак 75 одсто испитаника подржава сценарио у коме Русија користи нуклеарно оружје, без обзира да ли је у питању одбрамбени или „превентивни” чин.

Док само 13,4 одсто руских испитаника има негативно мишљење о војној инвазији на друге европске земље, 46 одсто је апсолутно сигурно да Русија треба да нападне Европску унију, док 40,6 одсто сматра да је проширење руских војних операција дозвољено и подношљиво.

Према мишљењу испитаника, следеће земље за које Русија верује да би требало да буду нападнуте су: Пољска (75,5%), балтичке земље, укључујући Естонију, Летонију и Литванију (41%), Бугарска, Чешка, Словачка и Мађарска (39,6%) ). У самој анкети испитаници су могли да изаберу једну или више понуђених земаља.

Само 25,5 одсто Руса се оштро противи употреби нуклеарног оружја. Међу испитаницима, 40,3 одсто сматра да је нуклеарни напад веома прихватљив, а 34,3 одсто ће донекле подржати ту одлуку, ако се руске власти одлуче да је донесу. Јавно мњење руског народа могло би да буде потенцијални показатељ будућих акција Кремља.

Општи утисак ове анкете је да су они Руси који су пристали да комуницирају са испитивачима веома агресивни, не само према Украјини, већ и према Европској унији. У пракси су испитаници или одбијали да говоре о томе након што су научили тему, или они су изјавили да су у потпуности спремни да подрже и одобре даље руске операције у другим земљама“, прокоментарисао је Андриј Еременко, оснивач Active Group.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Еспресо/Дневник.хр