Издвајамо Србија

ДРАМА: Деа Ђурђевић УМАЛО ДА ДОБИЈЕ СЕПСУ! Лекари је ЈЕДВА СПАСИЛИ!

Фото: Јутјуб

Деа Ђурђевић јуче је после скоро два месеца изашла из шок-собе и пребачена је на одељење ортопедије КЦС.

Због компликација с повредом руке живот јој је био угрожен, али су доктори са ВМА успели да је спасу!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Деа Ђурђевић, водитељка ТВ Пинк, јуче је у пратњи лекара, мајке Нене и вереника Младена Мијатовића напустила Војномедицинску академију, где је провела скорор два месеца после стравичне саобраћајне несреће у којој јој је аутобус откинуо руку.

Фото: Јутјуб

Деа је санитетом Хитне помоћи превезена на Институт за ортопедију и трауматологију Клиничког центра Србије, где ће наставити лечење. Све време била је насмејана и раслопожена. Види се по њој да се није предала и да је спремна да иде у нове победе. Од 7. фебруара када јој се десила несрећа, била је на одељењу интензивне неге и сада када су се стекли услови и када јој се стање стабилизовало, одлучено је да се коначно пребаци на одељење ортопедије – каже наш извор и додаје да је Деа сада смештена код доктора Марка Бумбаширевића, који ју је оперисао са својим тимом и који је успео да јој пришије откинуту руку.

Примљена је у добром стању. Прегледи су показали да јој је рука сада добро. Устаје и шета се. Повреде које је задобила захтевају дуготрајно лечење и праћење. Осим руке, имала је и друге озбиљне повреде грудног коша и карлице – каже извор и додаје да је доктор Бумбаширевић од почетка инсистирао да се Деа пребаци у КЦС како би могао константо да прати њен опоравак.

Како незванично сазнајемо иако је здравствено стање водитељке сада стабилно, у предходном преиоду је било критичнијх ситуација за њу,а постојала је и опасност да добије сепсу, због чега јој је живот у једном тренутку био у опасности.

НА ВМА и имала низ операција. Преживела је једну веома опасну ситуацију. Тада је била на ивици смрти,али су лекари са ВМА уочили проблем на време и брзо су реаговали и избегли компликације. Наиме, водитељкина рука је после операције била у стању мировања и под завојем. Када су јој скидали завоје како би јој превили рану, она је била модра и дошло је до инфекције.

Због тога је постојала бојазан да дође до сепсе, која може да доведе до смрти – објашњава извор и додаје да је захваљујући правовременој реакцији доктора све на крају успешно санирано.

Психички јака.

– За Деин опоравак је битно то што је напустила интензивну негу. Колико год да је психички јака, изузетно је тешко бити у шок-соби, и то скоро два месеца. Тамо леже пацијенти, који су између живота и смрти. Тешко да било ко психички може да издржи да сваки дан гледа пацијенте који бију животну битку,а многи од њих не успеју да преживе – .

Деа Ђурђевић је тешко повређена у удесу који се догодио код болнице „Др Драгиша Мишовић“ у Београду када је после судара изашла из аута да погледа штету. Тада је на њу налетео аутобус јер је, како је возач објаснио, наишао на лед. Аутобус је предњом десном страном ударио водитељку,залепио је за зид и откинуо јој руку.

 

Извор: Курир/srbijadanas.com