Свет

АМЕРИКАНЦИ У ШОКУ: Погледајте како је Ђининг понизио Блинкена (ВИДЕО)

Државни секретар САД-а Ентони Блинкен састао се у петак у Пекингу са кинеским председником Си Ђинпингом, а дочек америчког госта постао је виралан на друштвеним мрежама.

На видео снимку из кинеског председништва, који је освануо на Иксу, забележен је тренутак у коме Си у друштву помоћника чека на долазак Блинкена, а на основу конверзације са запосленима може се закључити да једва чека да америчком госту види леђа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да гост из Вашингтона није превише битан за Кинезе, дали су му до знања хладном добродошлицом. Осим што у Шангају није дочекан црвеним тепихом, а није га сачекао нико од препознатљивих лица кинеске политике, већ политичар средњег ранга.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Иначе, ово није први пут да се према једном од највиших представника Бајденове администрације званична Кина понаша овако.

Слично је било и приликом посете 2023. године, када је после афере о наводном кинеском шпијунском балону долазио да „омекшава“ кинеско-америчке односе.

Овог пута на Блинкену је било да ублажи најаве из Сената о гашењу кинеске ТикТок апликације и одобравања новог пакета војне помоћи Тајвану.

Извор: Ало