Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ! РУСКИ ТЕНКОВИ ПРИМЕЋЕНИ КОД ГРАНИЦЕ: Жестоко су распалили

Тенкисти из групе трупа која покрива руску границу непрекидно гађају положаје непријатеља који покушавају да се укопају у близини Харкова и у пограничним областима, рекао је за РИА Новости командант руског тенковског батаљона.

– Непријатељ се приближава граници и почиње да се укопава. Да бисмо спречили непријатеља да се укопа, ми гађамо ватру како не би могао да се учврсти на овом месту – рекао је командант.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, танкери су погодили упориште Оружаних снага Украјине у близини Харкова, где су се изводили инжењерски радови. Након првог нишанског хица, оператери беспилотних летелица су пренели корекцију координата, а мета је уништена са три следећа хица.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Командант батаљона контролише борбене радове непосредно у близини ватрених положаја, а у случају потребе за евакуацијом или прекидом везе прелази на посаду.

– Веома се брине за нас. Ми га зовемо „фасцикла“ иза наших леђа, он се брине за нас – рекао је војник са позивним знаком „Слепа“.

Истакао је да се бори за своју земљу.

– Боримо се за нашу земљу, за наше градове… Срамота је да пуцају на градове, а посебно ми је жао деце која су пала под овим нападима, Белгород је иза нас, нећемо попустити – рекао је тенкиста.

Раније је председник Владимир Путин рекао да ће се, уколико се наставе удари из Украјине ка руској територији, размотрити питање стварања санитарне зоне на територији суседне земље, одакле неће бити могуће гађати руске регионе.

Прес-секретар председника Дмитриј Песков напоменуо је да Москва треба да потисне војну инфраструктуру Оружаних снага Украјине како би осигурала безбедност Руса.

Извор: Информер