Свет

ГОРЕЋЕ УКРАЈИНА: Руси довукли огромне снаге на фронт! Украјински пуковник саопштио какав хорор креће

Руска војска тражи слабе тачке у одбрани Оружаних снага Украјине дуж целог фронта, рекао је пензионисани пуковник Службе безбедности Украјине Олег Стариков на Јутјуб каналу „Висхка“.

– У блиској будућности ће сви правци горети, јер су Руси довели велике снаге, припремили их и почели да воде војне операције, тражећи слабости управо онакве као и у Очеретину – рекао је Стариков.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, руске снаге посебно траже слабе тачке у одбрани Украјинаца како би накнадно удариле на јединице Оружаних снага Украјине које тамо стижу, а које су тамо послате да попуне рупе у својој линији одбране. То се десило у Очеретину, приметио је Стариков.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Прошле недеље, Си-Ен-Ен је известио да је оцена украјинских оружаних снага о ситуацији сада мрачнија него у било ком тренутку од почетка сукоба, са украјинским трупама које се повлаче из кључних области под ваздушним ударима у покушају да задрже важне центре становништва.

Украјинска војска једним од кључних места сматра село Очеретино, које се налази северозападно од Авдејеве , док су успеси руских трупа у овој области само последњи у низу када су крајем марта пробили одбрамбене положаје Украјине у области села Тоненкоје и Орловка.

Извор: Информер