Били смо на овој планини у Србији када смо осетили чудне вибрације, шта нам се после десило не желим више да причам …

Авиони не лете преко Ртња, сателити скрећу за неки проценат степена кад се нађу над овом планином, а многобројни људи који су је посетили не желе ни да се сећају ове планине

Свима нам је добро познато да Ртањ издалека изгледа као пирамида. Чак је и Артур Кларк, писац научне фантастике, тврдио да се у овој планини заиста крије пирамида и да је то најстарија творевина ванземаљске цивилизације.

Неки су убеђени и да се у српској планини крије свемирски брод, који ће полетети пред смак света. Наводно, сви који се тада ту затекну кренуће у свемир. Људи широм света давали су велике своте новца 2012. године, пред очекивану апокалипсу, како би били смештени на Ртњу.

За прелепи Ртањ везује се и прича о јеврејској породици Минх, која је поседовала фабрику штофова у Параћину, а касније и рудник каменог угља на овој мистериозној планини.

Јулијус Минх је извршио самоубиство и то под неразјашњеним околностима, а његова супруга Грета саградила је капелу на врху Ртња. Она је срушена до темеља, у потрази за скривеним благом, јер легенда каже да је на врху Ртња живео чаробњак који је чувао огромно богатство.

Забележен је и случај да су Немци за време Другог светског рата пронашли на Ртњу Грка који не зна како се ту нашао, пошто је последње чега се сећа било да је чувао овце, на пашњаку у својој земљи.

Највећа мистерија везана за Ртањ јесте гравитационо чудо. Магнетне и гравитационе аномалије чине да авиони избегавају да лете преко Ртња, ниски прелети су најстрожије забрањени, а чак и сателити скрећу за неки проценат степена кад се нађу над овом планином.

Међутим, постоје и исповести људи који су “тамо горе” срели становнике других планета.

Читај даље — 1 2

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: