Србија

ВУЧИЋ онима који оптужују Србију за убиство Ивановића: БЕДНИЦИ ЈЕДНИ, НЕСРЕЋНИЦИ ЈЕДНИ – СРАМ ВАС БИЛО!

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић изјавио је поводом убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића да је реч о терористичком чину

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Јутрос у 8.17 са више метака упуцан је Оливер Ивановић у Косовској Митровици. После великог напора наших лекара Ивановић је преминуо. У име Србије, владе и свих грађана Србије упућујем саучешће породици – рекао је председник.

– Ово је терористички акт и у складу с тим ћемо реаговати. Оно што смо на седници Савета за националну безбедност говорили, већ је упућено писмо Еулексу да наши органи учествују у истрази овог убиства. Све мере које су неопходне, а то сам обећао супрузи Оливера Ивановића, пронаћи ћемо убицу – рекао је Вучић.

Злочин се, како је рекао, није догодио на територији коју ефективно контролише држава Србија, те се мора чекати реакција других органа, али очекујемо да они то ураде професионално и то је тражио и од Федерике Могерини и представника Међународне заједнице да брзо реагују.

– Убијен је човек који је родитељ, супруг и који никада није позивао сукоб Срба и Албанаца. Без обзира на политичке разлике лично упућујем сауцешће породици Ивановића и свим Србима. То је напад на породицу Ивановић, Север Косова и Србе у целини – нагласио је он.

– Убице су оставиле трагове и зато Србија тражи да се укључи у истрагу убиства – поручио је Вучић.

ВУЧИЋ ВЕСЕЉИЈУ: Нећете стићи до Ниша!

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је делегација Србије у Брислеу прекинула разговоре у оквиру дијалога, јер је бесмислено разговарати уз свакодневне претње и поручио Кадрију Весељију, правом, како каже, „господару на Косову“, да неће стићи до Ниша како је претио.

– Тешко је да говорите о нечему кад имате свакодневе претње, где онај ко је прави господар на Косову, а то нису ни Тачи, ни Харадинај, већ Кадри Веслеји, и то сви који познају ситуацију на Косову добро знају, а који говори да се Албанци неће зауставити до Ниша – рекао је Вучић.

– Ми смо разумели те претње, добро смо их схватили, као и ћтање оних који је требало истог секунда да реагују – поручује Вучић.

Весељију је поручио да до Ниша неће стићи.

И Ниш ће остати леп град који могу да посете као туристи.

– А то да долазе са војском, то нека забораве – закључио је Вучић.

Онима који све знају и тврде да власт у Србији убија политичке противнике председник је поручио:

– Јадници једни, несрећници једни… Бедници, како вас није срамота! Срам вас било какву штету правите својој држави. Ако знате нешто, зашто не пријавите надлежним органима. Помињете повратак у деведесете, а ја вам каже да је то повратак у двехиљадите, јер се тада догодило три пута више убистава. Нећемо дозволити да ово искористите да албанска чизма стане на север Косова – поручио је Вучић.

– КО ГОД ДА ЈЕ УБИО ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА НИЈЕ СРБИН, ЧАК И ДА ИМА СРПСКО ИМЕ, А АКО НИЈЕ – ОНДА ЋЕ СВЕ БИТИ ЈАСНО – нагласио је Вучић.

Председник је рекао да ће Србија водити своју истрагу и завршиће посао.

– Ако они чији је то посао, не буду успели да га заврше, ми ћемо да завршимо посао и да покажемо колико су неспособни. Ово није разлог да ставе своју чизму на север Косова је циљ, то неће бити дозвољено. Суштина је то да се све свали на плећа Србији за остварење нечијих политичких циљева. – рекао је Вучић.

Не постоји савршен злочин, а ово је далеко од савршеног злочина, додао је он.

Приметио је да је „посао“ Албанаца да оптужују Србију за све и то већ раде много времена.

– Али, не разумем оне одавде који мисле да је то прилика… пошто их нико неће ни за шта, сви знају какви су лопови – да се оклизну они би рекли Вучић је крив – рекао је Вучић.

– Сваки дан говоре да сам ја издајник – је л’ то није мета на челу или петоструки аршини. Убиство ће бити истражено и убице откивене – закључио је Вучић.

 

Извор: Informer.rs