Издвајамо Србија

Лекар га прогласио мртвим, док су Предрага оплакивали он изненада ОТВОРИО ОЧИ а ЉУДИ СЕ УЗ ВРИСКУ РАЗБЕЖАЛИ

Фото: Јутјуб

Буквално минути су делили Предрага Гостиљца (75), пензионера из чачанског села Липница, да жив буде закопан у сопственој гробници, али не од стране суровог убице, већ својих најмилијих. Да није мрднуо прстом док га је окупљена родбина оплакивала и спремала на вечни починак, сада би већ био у ковчегу, жив затрпан земљом.

Предрагу Гостиљцу је позлило, а по доласку чачанске Хитне помоћи лекар је само погледао његове беоњаче и костатовао смрт. Изјавио је саучешће породици и помогао да Предрагово тело пребаце на кревет како би му ноћним бдењем одали последњу почаст пред покоп. Међутим, у тренутку оплакивања „мртвац“ је померио прст и отворио очи, људи су се уз вриску разбежали, а неколицина присебних позвала је поново Хитну помоћ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Стално ми се враћа та сцена, мртав човек отвара очи. Страшно – крсти се и прича једна од жена која се у тренутку трагикомедије, а замало трагедије, нашла у кући Гостиљаца.

Али, кренимо редом.

– Предрагу је из чиста мира позлило у четвртак поподне у његовој кући у Липници. Син Милан изашао је напоље да заврши неке послове а када се вратио затекао је оца у положају у ком га је оставио да седи поред пећи, али опуштених руку и искривљене главе. Одмах је позвао Хитну помоћ. Када су стигли, лекар је пришао Предрагу, погледао му беоњаче и констатовао смрт – прича за „Блиц“ Предрагов зет Саша, који још не може да се опорави од шока.

Кад „мртвац“ проговори

Родбина је после тога кренула у куповину погребне опреме, комшије се по овдашњим обичајима окупиле око беживотног тела оплакујући га.

Једино је кум Томо Милутиновић приметио да се „мртвацу“ помера стомак и прст. Када је то наглас изговорио настао је општи хаос. Једино је он имао храбрости да се „мртвацу“ и обрати.

– Како си, Предо? – упитао га је, а „мртвац“ му је одговорио:

– Није баш најбоље, али добро сам!

Поново су позвали Хитну помоћ која је Предрага Гостиљца одвела у болницу где се тренутно налази… Срећом, 100 одсто жив.

„Погледао сам га, а он ми је махнуо“

Зет Саша био је усред куповине погребне опреме кад су му јавили да му је таст, ипак, жив.

– Рачунали смо да ковчег треба довести одмах, како би се тело покојника, док је још топло, што лакше сместило у сандук. Преузео сам на себе да то обавим, а онда су ми јавили из Липнице да је Предо жив. Шокиран пожурио сам да видим шта се догађа. Када сам стигао, Предрага су радници Хитне помоћи смештали у санитет, погледао сам у његовом правцу, а он ми је махнуо -прича Саша.

Лекар тражио смртовницу назад

У породици кажу да је лекар Хитне помоћи који је приликом првог доласка издао потврду о смрти, током друге посете пацијенту тражио да му се смртовница врати, што су они и учинили.

Након указане лекарске помоћи, Предраг Гостиљац је смештен на интерно одељење чачанске болнице у јединицу за конорарне болести срца и крвних судова. Како сазнајемо, његово је здравствено стање задовољавајуће и данас ће прећи на одељење, где ће моћи да га посете родбина и пријатељи.

 

 

Извор: Беба Поповић / Блиц