Русија

ВАГНЕР ПРЕТИ БРУТАЛНОМ ОДМАЗДОМ: Спремите се за нас! Главни осумњичени седе у…

Дан након потврде да се Јевгениј Пригожин налазио у авиону који се срушио у близини Москве, на Телеграм каналима повезаним са том групом нижу се реакције.

„Отворено кажемо да главни осумњичени за Пригожинову смрт седе у Кремљу. Државници на челу са Владимиром Путином покушали су да га убију. Рећи ћу вам само једно – спремите се за нас! Организоваћемо други поход на Москву“, наведено је на једном од канала.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Шеф Вагнер групе, херој Русије, прави патриота своје отаџбине Јевгениј Викторович Пригожин умро је од последица акција издајника Русије. Али чак и у паклу, он ће бити најбољи! Слава Русији“, наводи се у објави на каналу Сива зона.

Медијски канали повезани са Вагнером брзо су сугерисали да је руска противваздушна ракета оборила авион.

Такође, постоје нагађања да је Пригожин можда лажирао сопствену смрт након што је други авион, повезан са Вагнером, виђен на радару.

Ово не би био први пут да је успео да нестане: званично је проглашен мртвим у Африци 2019, пре него што се поново појавио пре руске инвазије на Украјину.

Подсетимо, авион се срушио се у региону Твер док је летео између Москве и Санкт Петербурга.

На снимку објављеном на интернету види се како мали млазњак вуче облак дима пре него што је ударио у земљу и избио у пламен.

Кремљ још није коментарисао несрећу у којој је наводно погинуо Јевгениј Пригожин.

Сам Путин није поменуо несрећу током говора у Москви поводом обележавања 80. годишњице победе у Курској бици током Другог светског рата. Уместо тога, он је поздравио све војнике који се „храбро и одлучно“ боре у Украјини.

Вођа Вагнера Јевгенији Пригожин постао је познат светској јавности након улоге његове плаћеничке групе у рату у Украјини.

Извор: Б92