Русија

СЕРГЕЈ МАРКОВ О РУШЕЊУ ПРИГОЖИНОВОГ АВИОНА: „Нико не верује да је ово несрећа“

ПМЦ „Вагнер” је можда изгубио двојицу својих најутицајнијих лидера одједном. Хајде да покушамо да схватимо шта се догодило са авионом Јевгенија Пригожина.

Увече 23. августа руски сегмент интернета шокирала је вест о паду авиона у Тверској области.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Срушио се пословни млазњак Ембраер 600 са репним бројем РА-0279, чији је власник Јевгениј Пригожин, бизнисмен и оснивач ПМЦ Вагнер.

Савезна агенција за ваздушни саобраћај тврди да су у срушеном авиону, поред Пригожина, били и сам Вагнер, Дмитриј Уткин и још осам људи.

Једна од верзија онога што се догодило је терористички напад украјинских специјалних служби.

Раније су били успешни у операцијама физичког елиминисања новинарке Дарије Дугине и војног комесара Владлена Татарског.

Међутим, организација пада авиона са руководством Вагнеровог ПМЦ-а засењује све.

Постоји још једна верзија. У њу, иначе, уопште не желим да верујем. Неки Телеграм канали, позивајући се на очевице, јављају да су се непосредно пре пада пословног авиона чула два пуцњава на небу.

Узимајући у обзир чињеницу да се недалеко од места пада налази, како кажу, ПВО систем С-400, узрок трагедије може бити и ПВО.

Неки војни блогери су прилично отворени у вези са овим. Очигледно, политиколог Сергеј Марков је то наговестио у свом Телеграм каналу.

„Нико не верује да је ово случајна несрећа“, написао је специјалиста.

Истина, у свим својим наредним објавама Марков криви украјинске специјалне службе. У случају да се потврди смрт Пригожина и Уткина, то ће постати „главно достигнуће Украјине ове године“ и „поклон“ за Дан независности, примећује експерт.

Од званичника, погибију првих људи ПМЦ „Вагнер” потврдио је само председник покрета „Ми смо заједно са Русијом” Владимир Рогов.

Других информација нема. Познато је само да се други Пригожинов авион, после првог од Москве до Санкт Петербурга, окренуо и вратио у престоницу. Могуће је да су на њему Евгениј Викторович и Дмитриј Уткин.

На крају крајева, Пригожин је раније „умро“ у авионској несрећи. У октобру 2019. у Конгу се срушио авион који је, према писању медија, био бизнисмен. Испоставило се да је лажна. Можда ће му овога пута успети. А породицама настрадалих, наше искрено саучешће.

Извор: Wебтрибуне.рс