Свет

ЦЕО СВЕТ ГЛЕДА ОВАЈ СНИМАК У ЧУДУ: Погледајте како се руски војник обрачунао са дроном (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

Саветник украјинског министра унутрашњих послова Антон Герашченко објавио је нови занимљив снимак са украјинског ратишта на друштвеној мрежи Икс.

На снимку се наводно види руски војник у борби са украјинским дроном. Док се дрон приближавао војнику, он је скинуо торбу са рамена и ударио у торбу да уништи дрон камиказа, који је експлодирао, и побегао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски војник је наводно прошао само са лакшим повредама, како је навео Герашченко, али ни информација ни снимак нису независно проверени.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Герашченко наводи и да су јуче руски медији емитовали снимак руског војника који се лопатом бори са украјинским дроном. У новембру прошле године појавила се и информација о томе да се још један руски војник бори са дроном лопатом.

Иначе, забележене су и друге ситуације у којима војници на украјинском фронту разним средствима се боре против агресивних и убојитих дронова.

Тако је у фебруару снимљен руски војник који није имао при руци друго средство борбе осим да се дроном суочи са флашом воде.

-Ови видео снимци изгледају смешно, а опет, морамо да се сетимо да је Русија одавно поставила економију на ратне ноге, максимално покренула војно-индустријски комплекс и спремна да се бори дуги низ година. Имају огромне људске ресурсе, преварени пропагандом – прокоментарисао је Герашченко.

Извор: Srbija Danas/Јутарњи лист