Свет

АУТОБУС ПУН ПУТНИКА СЛЕТЕО У РЕКУ: Има мртвих (ВИДЕО)

Путнички аутобус је упао у реку Мојка и потонуо. Специјалне службе за ванредне ситуације су на лицу места, евакуишу људе и пружају им хитну помоћ

У Санкт Петербургу је аутобус са 15 људи упао у реку Мојка и потонуо, саопштило је локално одељење руског Министарства за ванредне ситуације (МЧС). Истражни комитет Руске Федерације је потврдио да има погинулих.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руска агенција „РИА Новости“ сазнаје да је од 15 путника погинуло четворо, а да је још толико особа са тешком клиничком сликом.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Око два сата по локалном времену полиција је добила пријаву да је путнички аутобус са моста упао у реку у Морској улици у северној престоници Русије.

У том тренутку је, према извештајима појединих емдија, у аутобусу било око 20 људи.

Возач аутобуса је приведен и против њега је покренут кривични поступак, саопштило је главно одељење МУП за Лењинградску област.

Служба за ванредне ситуације евакуисала је људе из воде, а помагали су им неравнодушни сведоци немиле ситуације.

Гувернер града Александар Беглов је потврдио да се настрадалима пружа хитна помоћ на лицу места и да он лично координира акцију спасавања.

У акцији спасавања учествовало је 69 спасилаца и 18 јединица опреме.

Огласио се градски комитет за транспорт и јавио да се возач „није снашао са управљањем“ и да ће свим настрадалима бити пружена неопходна помоћ.

Извор: Медији