Свет

ПАНИКА У УКРАЈИНИ: Хитно се огласио Савет за националну безбедност

Фото: Х принтскрин

Украјински медији су рано јутрос јавили да је руска војска извршила артиљеријско бомбардовање у области Харков, посебно Волчанска и да претпостављају да ће уследити офанзива!

„Ситуација на граници Харковске области је отежана: Ноћу у правцу Вовчанска покушале су да се ушуњају непријатељске извиђачке групе, јавио је један борац“, преноси украјински Телеграм канал Труха и додаје да су мештани ноћас чули чудне звуке у округу Вовчанск (10 км од границе са Руском Федерацијом) и да се тамо нешто дешава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Одмах се огласио Савет за националну безбедност и одбрану Украјине.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Ове акције су предвидиве“, написао је на друштвеним мрежама Андреј Коваленко, шеф украјинског центра за сузбијање дезинформација.

Он је додао да Русија има ресурсе и да је способна да заоштри ситуацију у пограничном подручју. Истовремено, Савет за националну безбедност и одбрану Украјине не верује да сада постоји непосредна опасност да Кијев изгуби контролу над Харковом.

Украјински портал Страна преноси да војно особље Оружаних снага Украјине у Волчанску потврђује да је појачано гранатирање. Они позивају локално становништво да се евакуише или остане у склоништима.

Извор: Информер/Медији